• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Taboulé van quinoa met rode druiven & avocado

28 mei 2018 1 Reactie

Taboulé van quinoa met rode druiven

Taboulé (ook wel tabouleh) is een van origine Libanese salade gemaakt van bulgur. Ik liet me inspireren door het traditionele te bereiden, maar koos in plaats van de bulgur voor quinoa. Deze is immers glutenvrij, en bevat in verhouding net iets meer goede eiwitten. In een taboulé salade worden standaard een paar typerende smaakmakers verwerkt, namelijk munt, tomaten en (lente-)ui. Voeg daar wat goede vetten (in de vorm van avocado) en wat rode druifjes aan toe, en je creëert deze heerlijke fris-zoete vegan lunchsalade. Helemaal op de warmere dagen is deze maaltijd een feestje!

Door de toevoeging van een flinke scheut citroensap voorkom meteen dat jouw avocado’s onverhoopt bruin kleuren, zodat je deze salade ook prima van tevoren kunt bereiden. Hij blijft dus wel even lekker in een lunchbox, of een picknickmand. 😉 En dat is wel zo handig voor onderweg! Maar ook bij een barbecue is dit natuurlijk een overheerlijk bijgerecht!

Taboulé van quinoa met rode druiven

Taboulé van quinoa met rode druiven & avocado

Bereidingstijd: 20 min.

voor 3-4 personen

  • 200 g quinoa, ongekookt
  • 400 g kleine sappige trostomaten
  • 2 stuks lente-ui
  • 200 g rode druiven (zonder pit)
  • 1 grote (of twee kleine) rijpe avocado’s
  • 3 el verse munt
  • 2 el amandelschaafsel

voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • versgemalen zeezout en peper
Instructies
  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze daarna goed uitlekken.
  2. Hak de trostomaten in 4-en, de lente-ui in fijne ringetjes en halveer de druiven. Snij de avocado’s in blokjes en besprenkel met een klein beetje citroensap (bewaar de rest voor de dressing). Hak de 3 el munt fijn, en bewaar een paar mooie blaadjes ter garnering.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer deze door de quinoa.
  4. Voeg dan de resterende ingrediënten toe, schep het geheel even goed om, en verdeel de taboulé over de borden.
  5. Garneer met de resterende blaadjes munt en wat amandelschaafsel.

Geniet van deze frisse salade!

Liefs,

Saskia

PS. Deze taboulé van quinoa is natuurlijk ook perfect voor tijdens de 21 Dagen Suiker Detox!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
23Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Overheerlijke quinoa salade met trostomaten, munt & citroenOverheerlijke quinoa salade met JOYN tomaten, munt & citroen Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Kerrie Kikkererwten Salade voor bij de BBQKerrie Kikkererwten Salade voor bij de BBQ Superfood Lunch Salade van AvocadoSuperfood Lunch Salade van Avocado

Categorie: Gezonde Salades, Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: amandelschaafsel, avocado, barbecue, bbq, bijgerecht, citroen, lente-ui, lunch, munt, olijfolie, quinoa, rode druiven, salade, taboulé, tabouleh, trostomaten, verse munt

Vorig bericht: « Risotto van zonnebloempitten met groene asperges
Volgend bericht: Groene smoothie met hennepzaad & mango »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Nadine Willem zegt

    16 december 2019 om 4:24 pm

    als diabetisch patiënt heb ik van al je gerechten al erg genoten, Ze zijn zo goed dat zelfs de kinderen en kleinkinderen er mee van genieten

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact