Taboulé (ook wel tabouleh) is een van origine Libanese salade gemaakt van bulgur. Ik liet me inspireren door het traditionele te bereiden, maar koos in plaats van de bulgur voor quinoa. Deze is immers glutenvrij, en bevat in verhouding net iets meer goede eiwitten. In een taboulé salade worden standaard een paar typerende smaakmakers verwerkt, namelijk munt, tomaten en (lente-)ui. Voeg daar wat goede vetten (in de vorm van avocado) en wat rode druifjes aan toe, en je creëert deze heerlijke fris-zoete vegan lunchsalade. Helemaal op de warmere dagen is deze maaltijd een feestje!
Door de toevoeging van een flinke scheut citroensap voorkom meteen dat jouw avocado’s onverhoopt bruin kleuren, zodat je deze salade ook prima van tevoren kunt bereiden. Hij blijft dus wel even lekker in een lunchbox, of een picknickmand. 😉 En dat is wel zo handig voor onderweg! Maar ook bij een barbecue is dit natuurlijk een overheerlijk bijgerecht!
Taboulé van quinoa met rode druiven & avocado
Bereidingstijd: 20 min.
voor 3-4 personen
- 200 g quinoa, ongekookt
- 400 g kleine sappige trostomaten
- 2 stuks lente-ui
- 200 g rode druiven (zonder pit)
- 1 grote (of twee kleine) rijpe avocado’s
- 3 el verse munt
- 2 el amandelschaafsel
voor de dressing
- 3 el olijfolie
- sap van 1 citroen
- versgemalen zeezout en peper
Instructies
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze daarna goed uitlekken.
- Hak de trostomaten in 4-en, de lente-ui in fijne ringetjes en halveer de druiven. Snij de avocado’s in blokjes en besprenkel met een klein beetje citroensap (bewaar de rest voor de dressing). Hak de 3 el munt fijn, en bewaar een paar mooie blaadjes ter garnering.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer deze door de quinoa.
- Voeg dan de resterende ingrediënten toe, schep het geheel even goed om, en verdeel de taboulé over de borden.
- Garneer met de resterende blaadjes munt en wat amandelschaafsel.
Geniet van deze frisse salade!
Liefs,
Saskia
PS. Deze taboulé van quinoa is natuurlijk ook perfect voor tijdens de 21 Dagen Suiker Detox!
als diabetisch patiënt heb ik van al je gerechten al erg genoten, Ze zijn zo goed dat zelfs de kinderen en kleinkinderen er mee van genieten