• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Tuinbonen salade met geroosterde paprika & manchego

7 mei 2018 Reageer

Tuinbonen salade met geroosterde paprika van Jamie Oliver - 5 Ingrediënten

Ik deel met jullie vandaag een recept uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver. Jullie hadden nog steeds mijn mening over dit boek tegoed! Ik maakte inmiddels Jamie’s geweldige pinda kip, en deze tuinbonen salade met geroosterde paprika. Twee recepten die ik zeker kan aanbevelen. Uiteraard heb ik daarnaast uitgebreid door het boek gebladerd, en is het hoog tijd om mijn indrukken van dit boek met jullie te delen. (Het is immers al even op de markt!)

Boekreview 5 ingrediënten van Jamie Oliver

Zoals eigenlijk alle nieuwste boeken van Jamie, is dit boek ook weer prachtig vormgegeven. Het is een plaatje van een boek, met een felgroene band. De recepten zijn verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken, van “salades” tot “pasta” en van “kip”  tot “vis”. Zo kun je gewoon bladeren naar dat type recept, waar je zin in hebt!

Wat wel fijn is aan dit boek, is dat je geen eindeloze boodschappenlijstjes hoeft te maken. Want ja, alle recepten in dit boek bestaan maar uit 5 ingrediënten. Al wordt hierbij uiteraard rekening gehouden met het feit dat je bepaalde basics, zoals olijfolie en een snuf zout, wel op voorraad hebt! 😉 De recepten zijn doorgaans ook redelijk snel te bereiden (onder een half uurtje).

Dit betekent helaas wel dat Jamie hier en daar voor een prefab saus (zoals Hoisinsaus of pesto) kiest, en die zijn niet altijd makkelijk te vinden “zonder zooi”. (Hoisinsaus bestaat volgens mij sowieso altijd uit een hoop suiker.) Mij maakt dit persoonlijk niet zo heel veel meer uit. (Jullie weten dat ik tegenwoordig wat minder streng ben rondom eten…)

Maar lees de  ingrediëntenlijsten extra goed, als je geen toegevoegde suikers wilt gebruiken.

In het recept dat ik vandaag met jullie deel, is een pot met geroosterde paprika gebruikt. Het zou misschien beter bij mij passen om de paprika eerst zelf te roosteren, maar dat maakt het recept uiteraard minder makkelijk en snel. Ik zocht daarom naar een goede pot zonder suiker (en ik vond gelukkig deze bij de AH), en zette dit recept in zo’n 20 minuten op tafel (iets langer dan de in het boek vermeldde 15 minuten bereidingstijd!). Ook, omdat ik ervoor koos om alle tuinbonen te dubbeldoppen.

De salade viel zeker weten in de smaak!

Tuinbonen salade met geroosterde paprika van Jamie Oliver - 5 Ingrediënten

Tuinbonen salade met geroosterde paprika & manchego

Bereidingstijd: 15 min. (op Jamie’s snelheid), 20 min. (op mijn snelheid)

Benodigdheden: pan, koekenpan, grillpan, dunschiller

voor 2 personen

  • 200 g verse gedopte tuinbonen (of uit de vriezer)
  • 30 g hele amandelen (ongebrand en ongezouten)
  • 480 g ingelegde rode paprika’s uit pot (ik gebruikte de suikervrije pot die ik hierboven noem, en kocht er dus 2)
  • 15 g verse bladpeterselie
  • 30 g manchego
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 el rode wijn azijn
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
Instructies
  1. Kook de tuinbonen 3 minuten in een pan gezouten kokend water, giet ze af en knijp de grotere exemplaren uit hun jasje.
  2. Zet de amandelen in een droge koekenpan op matig vuur, schep ze regelmatig om tot ze licht goudbruin zijn en hak ze in plakjes.
  3. Laat de paprika’s uitlekken (maar bewaar het vocht!), snijd ze open en rooster ze in een hete grillpan tot er streepjes op zitten; snijd ze dan in 1 cm dunne reepjes.
  4. Snijd de peterseliesteeltjes fijn, pluk de blaadjes en hussel ze met de tuinbonen, reepjes paprika, 1,5 el olijfolie en 1 el rode wijn azijn en inmaakvocht van de paprika’s.
  5. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en verdeel de salade over de borden.
  6. Schaaf er met een dunschiller plakjes manchego over, sprenkel er 1 tl olijfolie over en maak de salade af met de stukjes amandel.

Eet smakelijk! Geniet lekker van Jamie’s smaakvolle salade met tuinbonen geroosterde paprika. Ik hoop dat hij bij jou ook zo in de smaak valt! Ben je zelf ook benieuwd naar het kookboek? Hier vindt je alle gegevens.

Titel: Jamie Oliver 5 ingrediënten
Auteur: Jamie Oliver
ISBN: 9789021566665
Prijs: € 29,99
Kosmos Uitgevers

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Naakte haver salade met kersen & peterselieNaakte haver salade met kersen & peterselie Knapperige lente salade met groene aspergesKnapperige lente salade met groene asperges Fruitige Quinoa en Ananas Salade met Kip & PecannotenFruitige Quinoa en Ananas Salade met Kip & Pecannoten Zuurkooltaart met Zoete Aardappel On the GoZuurkooltaart met Zoete Aardappel On the Go

Categorie: Gezonde Salades, Reviews, Suikervrij Lunchen Tags: amandelen, boekreview, dubbeldoppen, gegrilde paprika, gegrilde paprika zonder suiker, geroosterde paprika, geroosterde paprika zonder suiker, jamie oliver, kookboek, manchego, olijfolie, paprika, peterselie, platte peterselie, pot, review, rode wijn azijn, salade, tuinbonen, zout

Vorig bericht: « Pompoenbrood Muffins: een mooie twist op bananenbrood!
Volgend bericht: Kruidige Rooibos Latte van Havermelk »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact