Voor mij is zomer buiten eten. Zomer is ook frisse salades eten. Zomer is liefst niet te lang in de keuken staan, maar lekker lang buiten zitten!
Vandaar dat we op een goede zomerdag graag een snelle gezonde hap maken en daar valt dit receptje met kidneybonen zeker onder. Niet teveel poespas, maar simpelweg lekkere frisse knapperige ingrediënten. Kidneybonen worden trouwens ook weleens nierbonen genoemd. Ze zijn namelijk erg goed voor de werking van onze nieren! Ze zitten ook vol met het mineraal magnesium dat belangrijk is voor de aanmaak van eiwitten in ons lichaam en het goed functioneren van onze spieren.
De salade maakte ik dit keer met spelt bulgur, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor quinoa. Deze fijne granen koop je tegenwoordig ook gewoon bij de wat grotere supermarkten. Erg fijn, dat scheelt weer een tripje naar de natuurwinkel!
Zomerse Kidneybonen Salade
- 120 gram speltbulgur (of quinoa)
- 1 grote wortel
- 1/2 komkommer
- een handje cherrytomaatjes
- 1/2 blok feta
- 1 blik kidneybonen
- 3 eetlepels mais
- een hand verse platte peterselie
Simpele dressing:
- sap van een halve citroen
- een flinke scheut olijfolie, extra vergine
- versgemalen peper en zout naar smaak
Maak de speltbulgur klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer dan de cherrytomaatjes en snijd de wortel, komkommer en feta in kleine blokjes. Spoel de kidneybonen en mais goed af en meng deze in de saladekom met de andere groentes en de fetakaas. Hak de peterselie grof en roer deze door de salade. Je kunt ter garnering wat peterselie achter de hand houden.
Breng de salade vervolgens op smaak door de ingrediënten van de dressing te mengen en goed door de salade te roeren.
Voilà, snel en gemakkelijk eten op de buitentafel!
Heerlijk! Precies goed voor een warme dag. Heb het met quinoa gemaakt en nog een klodder tzatziki erbij gedaan. Ook lekker als salade voor de lunch denk ik!
Ja, zeker weten! 🙂