Hi, welkom in mijn online wereld!

Ik ben Saskia, sociaal psycholoog, online trainer & mindset coach. Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven.


Zodat eten weer een feestje wordt!

Over mij Saskia Koopman

Als ik niet aan het werk ben vind je mij struinend door het Bilthovense bos of in de keuken, waar ik mijn zoon alvast leer koken. Samen maken we alles van groene sapjes tot roomboterkoeken.


Ik heb een passie voor intuïtief eten, en geniet ook intens van Yoga with Adriene​!

 

Je kind suikervrij opvoeden? Zoek naar de juiste balans!

Benieuwd naar mijn verhaal?


Van 2013 t/m 2017 ontwikkelde ik voedzame & pure recepten, maar nu vind je via Blij Dieetvrij alles rondom de psychologie van eten. Ik vertel je graag waarom!

Hoe het allemaal begon

In 2013 begon ik met een suikervrij experiment. Ik dacht namelijk verslaafd te zijn aan suiker.  En ik dacht dat suikervrij eten dé oplossing zou zijn om af te komen van mijn eetbuien. En van 2013 t/m 2017 groeide mijn fanatisme, als het gaat om gezond koken en bakken. Mijn website blijsuikervrij.nl groeide, en in 2017 ontwikkelde ik zelfs een kookboek vol zoete, glutenvrije recepten zonder geraffineerde suikers.


Ik kwam in een fase terecht waarin ik dacht dat dat gezonde eten alsmaar "beter" kon. Ik las eindeloos veel boeken over gezond eten, en legde mezelf steeds meer restricties en regels op. En toen merkte ik ook dat ik langzaam die liefde voor koken verloor... Ik mocht van mezelf geen risotto meer maken (want witte arboriorijst!). Ik maakte geen heerlijke quiches meer met bladerdeeg, of knapperige taco's of wraps (want tarwemeel...!).


Daarnaast ontdekte ik een soort alles-of-niets mentaliteit bij mezelf. Ik kon me goed aan de regeltjes houden. Totdat de spanning op een bepaald moment te hoog opliet, en ik me opeens te buiten ging aan alle lekkernij die ik mezelf telkens onthield. 


Ik had een chaotische relatie met eten gecreëerd. En met mijn achtergrond in de psychologie heb ik er vanaf 2017 mijn missie van gemaakt om alles te leren rondom de psychologie van eten. Zodat ik die chaos langzaam los kon gaan laten.


"Ik kon me goed aan de regeltjes houden. Totdat de spanning op een bepaald moment te hoog opliet, en ik me opeens te buiten ging aan alle lekkernij die ik mezelf telkens onthield."

Ik vertrouwde mezelf niet meer rondom lekker eten.

En ik wilde zo graag weer dat eten makkelijk was. Iets waar ik niet continu mee bezig hoefde te zijn. Me schuldig over voelde. En iets, wat oncontroleerbaar leek, ook al deed ik zo hard mijn best mijn eetpatroon te controleren.


MIJN ZOEKTOCHT NAAR
een ontspannen relatie met eten...

Die zorgde ervoor dat ik mijn relatie met eten, en met mijn lijf, radicaal heb heb verbeterd.


Ik werd anti-alles wat eten minder leuk maakte en besefte me steeds beter dat een gezonde balans niet draait om de details (zoals de witte rijst of tarwemeel!).

Balans draait om een totaalplaatje. En daarin is geen noodzaak voor dieetregels (die vaak alleen maar averechts werken!).


Zodoende ontstond begin 2018 Blij Dieetvrij. Een online coachings-bedrijf waar ik nu, in 2020 fulltime in werk. Waarin ik in de Blij Dieetvrij Club andere vrouwen ook begeleid naar meer rust rondom eten.

MIJN ACHTERGROND

Met een Master in de Sociale Psychologie ben ik altijd al gefascineerd geweest door hoe de media ons beïnvloed. Waarom we als mensen doen wat we doen.


En ik leerde de afgelopen jaren een hele hoop over de dieetindustrie: hoe deze voor een groot deel de oorzaak is van onze obsessieve gedachten rondom eten. Waarom we in een eindeloze cirkel van "nooit gezond genoeg", " nooit slank genoeg" en een hele hoop restricties verstrikt kunnen raken.


Ik verdiepte me verder in eetgedrag, en dan met name in intuïtief eten (ik ging zelfs in training bij Evelyn Tribole, herself!). En wat een verademing is dat!


Ik bekwaamde me in body positivity en health at every size en ik ontdekte hoe ik vrede met eten kon creëren. Zodoende werd ik anti-alles wat eten minder leuk maakt. Anti-dieetregels. 

Wat anderen zeggen


"


Vooral Saskia's holistische kijk op lifestyle, is voor ons de enige optie zo gezond en gelukkig mogelijk te leven. Haar programma heeft ons alleen maar goeds opgeleverd en samen genieten wij van je duidelijke en spontane natuurlijke video’s. We kijken er geregeld naar.


Hennette 

Online programma via Blij Suikervrij

"


Saskia zou ik omschrijven met de volgende woorden: Compassie. Oprecht. Diepe inzichten. Ze kan je echt helpen om een gezonde relatie op te bouwen met eten en je lichaam. Verder zou ik zeggen dat het de investering dubbel en dwars waard is.  


Jacoline
Persoonlijke coaching via Blij Dieetvrij

"


Ik ben dankbaar voor alle leerrijke lessen! Door alle restricties los te laten eet ik nu weer ‘normaal’.  Ik heb het gevoel dat ik voldoende handvatten heb gekregen om zelf verder aan de slag te gaan! 


Sarah
Blij Dieetvrij clubmember


​Wat ik nu 
doe


Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven.


Zodat we weer kunnen genieten van lekker eten zonder schuldgevoel.


Wil je meer weten? Volg dan gerust mijn gratis masterclass of stuur me een berichtje.