Coaching en kookboeken, op weg naar jouw gezond balans!

Get to know me better...

Ik ben psycholoog, kookboekauteur en ervaringsdeskundige als het gaat om breken met eetbuien. 


Ik werk als mindset coach met de principes van mindful & intuïtief eten. Ik geloof dat gezondheid niet afhangt van gewicht, en help vrouwen inzien hoe mooi hun lichaam is. Het is mijn missie om jou te helpen naar jouw gezonde balans, zodat eten weer een feestje wordt! 

Als ik niet aan het werk ben vind je mij trouwens in het bos of in de keuken, waar i​k mijn peuterzoon alvast leer koken. Ik heb een passie voor puur eten, maar geniet ook graag van pancakes, pizza en chocolade!

Mijn pers​​​​onal story


Ik heb zelf een passie ontdekt voor koken en bakken in 2013, toen ik suikervrij en gezonder ging eten. Ik dacht dat het dé oplossing zou zijn om te breken met mijn eetbuien, of toentertijd in mijn ogen "mijn suikerverslaving".


Maar vervolgens kwam ik in een fase terecht waarin ik dacht dat dat gezonde eten alsmaar "beter" kon. Ik las eindeloos veel boeken over gezond eten, en legde mezelf steeds meer restricties en regels op. Toen merkte ik ook dat ik langzaam die liefde voor koken verloor... 


Ik mocht van mezelf geen risotto meer maken (want witte arboriorijst!). Ik maakte geen heerlijke quiches meer met bladerdeeg, of knaperrige taco's of wraps (want tarwemeel...!).


Totdat ik mijn chaotische relatie met eten zat was.  

Ik miste de magie van eten, zoals ik die in Italië heb ervaren!”

Een heerlijk jaar lang woonde ik in Noord-Italië. En wat waren de mensen in Italië (toen nog) ontspannen rondom eten. Ze aten zonder zorgen. Knalrode tomaten en vers fruit van de markt. Maar ook pizza, pasta, risotto en ijs.


Mijn eigen zoektocht naar een gezonde balans zorgde ervoor dat ik mijn relatie met eten radicaal heb omgegooid. Ik leerde dat alle regels averechts werkten. En ik wilde zo graag van eten en koken weer een feest maken!


Ik werd anti-alles wat eten minder leuk maakte en besefte me steeds beter dat een gezonde balans niet draait om de details (zoals de witte rijst of tarwemeel!).


Balans draait om een totaalplaatje. En daarin is geen noodzaak voor dieetregels (die vaak alleen maar averechts werken!). Zodoende ontstond begin 2018 Blij Dieetvrij

“Ik ontdekte dat mijn relatie met eten erg verward was

We tellen calorieën in speciale apps, of tellen de macro’s in ons eten. We beginnen het ene na het andere dieet. En als het ons niet lukt om braaf te regels te volgen, beloven we onszelf keer op keer om "maandag weer opnieuw te beginnen" en beter op onze voeding te letten.

Uiteraard is er niets mis met gezond willen eten, en je goed willen voelen in je eigen lijf! Maar, die obsessie kan onze gezonde relatie met eten verstoren. Het kan je leven gaan beheersen.


Mijn eigen zoektocht naar een gezonde balans heeft er toe geleid om mijn relatie met eten radicaal om te gooien en alles wat ik heb geleerd te delen met anderen.


Daarom coach ik andere mensen in het loslaten van die regels en het breken met eetbuien en emotie eten. In het genieten van eten met aandacht, zonder je continu druk te maken over jouw gewicht, of jouw gezondheid. In het vinden van een gezonde balans, zonder schuldgevoelens, als je een keer wat lekkers eet.


Wil je daar meer over weten? Of met mij jouw eigen situatie bespreken? Plan dan gezellig een digitaal kopje thee met me in (of koffie, uiteraard... want #geenregels !).

Wat anderen over mij zeggen


"


"Ik dacht dat ik al een hoop wist over gezond eten en zocht toch nog naar dat ene programma wat me nog gezonder kon laten eten. Na het volgen van de duidelijke en enthousiaste lessen van Saskia is mijn hele kijk op eten veranderd."


"


""Jouw energie is gewoon heel fijn, daar heb ik veel baat bij gehad. Jouw lessen waren steeds weer boosts te noemen, ik kon steeds weer aanhaken op jouw energie en daar positiviteit uit halen.

Ik zie jouw cursus als laatste kers op mijn taart..."


"


"Wat ik super vind is dat ik mijn smaak terug heb gevonden. Ik ben blij dat die zoete overheersing uit mijn systeem is. Eerlijk gezegd had ik dit niet durven dromen. Ik dacht dat het een strijd ging zijn voor de rest van mijn leven, maar nee dus…."


Koen 
Over de 21 Dagen Suiker Detox

Copyright Blij Suikervrij 2013-2018 - Alle rechten voorbehouden. - Disclaimer - Privacy Policy

undefined