Hi, welkom in mijn online wereld!

Ik ben Saskia, sociaal psycholoog, kookboekauteur en mindset coach. Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven.


Zodat eten weer een feestje wordt!

Over mij Saskia Koopman

Als ik niet aan het werk ben vind je mij in het buitenland, in het bos of in de keuken, waar ik mijn kleuterzoon alvast leer koken.


Ik heb een passie voor puur eten, maar geniet ook graag van pancakes, pizza en chocolade!

 

Je kind suikervrij opvoeden? Zoek naar de juiste balans!

Benieuwd naar mijn verhaal?


Sinds 2013 ontwikkel ik voedzame & pure recepten, maar inmiddels vind je bij mij ook alles rondom de psychologie van eten. Ik vertel je graag waarom!

Hoe het allemaal begon

Ik heb zelf een passie ontdekt voor koken en bakken in 2013, toen ik suikervrij en gezonder ging eten. Ik dacht dat het dé oplossing zou zijn om te breken met mijn eetbuien, of toentertijd in mijn ogen "mijn suikerverslaving".


Maar vervolgens kwam ik in een fase terecht waarin ik dacht dat dat gezonde eten alsmaar "beter" kon. Ik las eindeloos veel boeken over gezond eten, en legde mezelf steeds meer restricties en regels op. Toen merkte ik ook dat ik langzaam die liefde voor koken verloor...


Ik mocht van mezelf geen risotto meer maken (want witte arboriorijst!). Ik maakte geen heerlijke quiches meer met bladerdeeg, of knapperige taco's of wraps (want tarwemeel...!).


"Ik miste de magie van eten, zoals ik die ooit in Italië had ervaren!"

Mijn passie voor Italië

Een heerlijk jaar lang woonde ik in Noord-Italië. En wat waren de mensen in Italië (toen nog) ontspannen rondom eten. Ze aten zonder zorgen. Knalrode tomaten en vers fruit van de markt. Maar ook pizza, pasta, risotto en ijs...


MIJN ZOEKTOCHT NAAR
Gezonde balans...

Die zorgde ervoor dat ik mijn relatie met eten radicaal heb omgegooid. Ik leerde dat alle regels averechts werkten. En ik wilde zo graag van eten en koken weer een feest maken!


Ik werd anti-alles wat eten minder leuk maakte en besefte me steeds beter dat een gezonde balans niet draait om de details (zoals de witte rijst of tarwemeel!).

Balans draait om een totaalplaatje. En daarin is geen noodzaak voor dieetregels (die vaak alleen maar averechts werken!). Zodoende ontstond begin 2018 Blij Dieetvrij.

Instagram @saskia_koopman

MEER OVER MIJN ACHTERGROND

Met een Master in de Sociale Psychologie ben ik altijd al gefascineerd geweest door hoe de media ons beïnvloed. Waarom we als mensen doen wat we doen.


En ik leerde de afgelopen jaren een hele hoop over de dieetindustrie: hoe deze voor een groot deel de oorzaak is van onze obsessieve gedachten rondom eten. Waarom we in een eindeloze cirkel van "nooit gezond genoeg", " nooit slank genoeg" en een hele hoop restricties verstrikt kunnen raken.


Ik verdiepte me verder in eetgedrag, en dan met name in intuïtief eten (ik ging zelfs in training bij Evelyn Tribole, herself!). En wat een verademing is dat!


Ik bekwaamde me in body positivity en health at every size en ik ontdekte hoe ik vrede met eten kon creëren. Zodoende werd ik anti-alles wat eten minder leuk maakt. Anti-dieetregels. En startte ik Blij Dieetvrij.

Wat anderen zeggen


"


Vooral Saskia's holistische kijk op lifestyle, is voor ons de enige optie zo gezond en gelukkig mogelijk te leven. Haar programma heeft ons alleen maar goeds opgeleverd en samen genieten wij van je duidelijke en spontane natuurlijke video’s. We kijken er geregeld naar.


Hennette 

Online programma via Blij Suikervrij

"


Saskia zou ik omschrijven met de volgende woorden: Compassie. Oprecht. Diepe inzichten. Ze kan je echt helpen om een gezonde relatie op te bouwen met eten en je lichaam. Verder zou ik zeggen dat het de investering dubbel en dwars waard is.  


Jacoline
Persoonlijke coaching via Blij Dieetvrij

"


Ik ben dankbaar voor alle leerrijke lessen! Door alle restricties los te laten eet ik nu weer ‘normaal’.  Ik heb het gevoel dat ik voldoende handvatten heb gekregen om zelf verder aan de slag te gaan! 


Sarah
Blij Dieetvrij clubmember


​Wat ik nu 
doe


Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven.


Zodat we weer kunnen genieten van lekker eten zonder schuldgevoel.


Wil je meer weten? Volg dan gerust mijn gratis masterclass of stuur me een berichtje.