Get to know me better...

Ik ben psycholoog, kookboekauteur en mindset coachIk help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven.


Zodat eten weer een feestje wordt!


Als ik niet aan het werk ben vind je mij trouwens in het bos of in de keuken, waar i​k mijn peuterzoon alvast leer koken. Ik heb een passie voor puur eten, maar geniet ook graag van pancakes, pizza en chocolade!

Mijn pers​​​​onal story
Ik heb zelf een passie ontdekt voor koken en bakken in 2013, toen ik suikervrij en gezonder ging eten. Ik dacht dat het dé oplossing zou zijn om te breken met mijn eetbuien, of toentertijd in mijn ogen "mijn suikerverslaving".


Maar vervolgens kwam ik in een fase terecht waarin ik dacht dat dat gezonde eten alsmaar "beter" kon. Ik las eindeloos veel boeken over gezond eten, en legde mezelf steeds meer restricties en regels op. Toen merkte ik ook dat ik langzaam die liefde voor koken verloor... 


Ik mocht van mezelf geen risotto meer maken (want witte arboriorijst!). Ik maakte geen heerlijke quiches meer met bladerdeeg, of knaperrige taco's of wraps (want tarwemeel...!).


Totdat ik mijn chaotische relatie met eten zat was.  

Ik miste de magie van eten, zoals ik die in Italië heb ervaren!”

Een heerlijk jaar lang woonde ik in Noord-Italië. En wat waren de mensen in Italië (toen nog) ontspannen rondom eten. Ze aten zonder zorgen. Knalrode tomaten en vers fruit van de markt. Maar ook pizza, pasta, risotto en ijs.


Mijn eigen zoektocht naar een gezonde balans zorgde ervoor dat ik mijn relatie met eten radicaal heb omgegooid. Ik leerde dat alle regels averechts werkten. En ik wilde zo graag van eten en koken weer een feest maken!


Ik werd anti-alles wat eten minder leuk maakte en besefte me steeds beter dat een gezonde balans niet draait om de details (zoals de witte rijst of tarwemeel!).


Balans draait om een totaalplaatje. En daarin is geen noodzaak voor dieetregels (die vaak alleen maar averechts werken!). Zodoende ontstond begin 2018 Blij Dieetvrij

“Ik ontdekte dat mijn relatie met eten erg verward was

We tellen calorieën in speciale apps, of tellen de macro’s in ons eten. We beginnen het ene na het andere dieet. En als het ons niet lukt om braaf te regels te volgen, beloven we onszelf keer op keer om "maandag weer opnieuw te beginnen" en beter op onze voeding te letten.

Uiteraard is er niets mis met gezond willen eten, en je goed willen voelen in je eigen lijf! (Daarom bestaat deze site vol fijne recepten ook nog steeds!) Maar, die obsessie kan onze gezonde relatie met eten verstoren. Het kan je leven gaan beheersen.


Mijn eigen zoektocht naar een gezonde balans heeft er toe geleid om mijn relatie met eten radicaal om te gooien en alles wat ik heb geleerd te delen met anderen.


Daarom coach ik andere mensen in het loslaten van die regels en het breken met eetbuien en emotie eten. In het genieten van eten met aandacht, zonder je continu druk te maken over jouw gewicht, of jouw gezondheid. In het vinden van een gezonde balans, zonder schuldgevoelens, als je een keer wat lekkers eet.


Wil je daar meer over weten? Download dan gerust mijn gratis masterclass.

Wat anderen over mij zeggen


"


""Door jouw masterclass viel bij mij eindelijk het kwartje. Ik werd er emotioneel van. Maar dit is een goede emotie. Geen emotie waarmee ik de kelder in duik naar wat lekkers, nee, een emotie die gepaard gaat met bewustwording! "


Esther
Over de masterclass

"


"Saskia zou ik omschrijven met de volgende woorden: Compassie. Oprecht. Diepe inzichten. Ziet de grote lijn. Positief. Ervaringsdeskundige. Betrouwbaar. Onderzoekend. Nuchter en praktisch. Het programma kan je echt helpen om een gezonde relatie op te bouwen met eten en je lichaam."


Jacoline
Over de VIP coaching

"


"Vooral jouw holistische kijk op lifestyle, waarbij voeding een grote plaats inneemt, is voor ons de enige optie zo gezond en gelukkig mogelijk te leven. Het programma heeft ons alleen maar goeds opgeleverd en samen genieten wij van je duidelijke en spontane natuurlijke video’s."


Hennette
Over de 21 Dagen Suiker Detox

undefined