• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Over Annelies

Annelies, Gastblogger bij Blij Suikervrij

Hoi, wat leuk dat je meer wilt weten over mij! Mijn naam is Annelies, ik ben 30 jaar en als gastblogger van Blij Suikervrij ga ik fijne recepten en tips met je delen. Ik vind het ontzettend leuk om dat samen met Saskia te doen! Saskia en ik delen onze hobby voor gezond en suikervrij eten. Op mijn eigen foodblog deelde ik al regelmatig recepten en inspiratie, waarvan veel ook koolhydraatarm. En dat ga ik nu dus ook op Blij Suikervrij doen!

Waarom suikervrij?

Zo weinig mogelijk suiker eten geeft mij juist veel energie. Ik ga zelfs nog een stapje verder dan suikervrij eten: ik eet vaak ook koolhydraatarm. Waarom? Ik heb Type 1 Diabetes. Suikervrij en koolhydraatarm eten helpt mij iedere dag om mijn bloedsuikerspiegel netjes te houden. Pieken en dalen in mijn bloedsuikerspiegel zal ik helaas altijd méér hebben dan iemand zonder suikerziekte, maar het vermijden van geraffineerde suikers en grote hoeveelheden koolhydraten zorgt ervoor dat er meer balans is. En dat is fijn voor mijn energieniveau nu én voor de toekomst. Sinds ik zo eet, nu ongeveer een jaar of drie, voel ik me veel lekkerder!

Koolhydraatarm

Net als Saskia eet ik natuurlijk wel koolhydraten. Deed ik alle koolhydraten in de ban, dan zou ik praktisch niets kunnen eten. Ik zou het ook niet willen, helemaal geen koolhydraten eten. Maar ik kook het liefst met ingrediënten die relatief weinig koolhydraten bevatten: groenten, peulvruchten, noten, pitten en zaden en vis, vlees en eieren. Van koolhydraatrijkere producten neem ik een kleine portie en ik zorg ervoor dat ze vezelrijk zijn en een hoge voedingswaarde hebben. Havermout en zilvervliesrijst zijn goede voorbeelden, ik houd ontzettend van een goed vullend havermout ontbijtje. Ik ben trouwens ook dol op bakken. En echt, met kokos- of amandelmeel in plaats van tarwebloem en natuurlijke zoetmakers als dadels en bananen in plaats van suiker zijn zoveel lekkere baksels te maken!

Ben je dan niet al te rigoreus?

Nou nee, haha! Ik vind juist genieten van gezond eten het allerbelangrijkst. Ik eet ook niet 100% suikervrij en koolhydraatarm. Thuis staat bijvoorbeeld een pot met stukjes van de lekkerste Tony Chocolonely-repen en daar neem ik ook gerust af en toe een stukje van! Het gaat om een goede balans en die heb ik inmiddels gevonden. Wat me daarbij ook heeft geholpen is de cursus Voedingsdeskundige die ik nu bijna heb afgerond. Ik ben erg geïnteresseerd in wat voeding met je lichaam doet en heb daar tijdens de cursus veel over geleerd. Dat pas ik nu toe in mijn eigen eetpatroon!

Annelies, Gastblogger bij Blij Suikervrij

En privé?

Ik woon in Voorburg, vlakbij Den Haag, en ben pas getrouwd. Mijn man en ik werken allebei als ZZP’er: hij in de ICT en ik als freelance tekstschrijver. Freelancen doe ik pas net (hiervoor werkte ik als marketing- en communicatiemanager in de private sector) en ik vind het heerlijk. Sinds ik voor mezelf ben begonnen doe ik écht wat ik leuk vind, zowel op werkgebied als daarnaast! En twee van die dingen zijn dus genieten van koken en mijn inspiratie voor gezond eten delen. Dat doe ik, naast hier bij Blij Suikervij, ook op mijn eigen blog: Pretty Good Cooking.

Geniet

Ik hoop dat je gaat genieten van de recepten die ik deel en wens je heel veel kook- en eetplezier! En als je een recept hebt gemaakt, vind ik het superleuk om te horen hoe je het vond en of je nog tips hebt! Ook als je vragen hebt over Type 1 Diabetes en eten, of een koolhydraatarm eetpatroon, laat je horen. Misschien kan ik je wel helpen 🙂

Liefs, Annelies

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact