Ik verstopte een appeltje in deze soep. En echt niet zonder reden, hoor. Van appel en wortel kun je immers overheerlijke slowjuices maken. Maar in de winter zoek ik graag naar een warmere oplossing. Helemaal als ik het idee heb dat de griep me ieder moment kan vellen. In plaats van een slowjuice maakte ik daarom van een grote zak winterpeen deze heerlijke appel & avocado winterpeen soep. Die avocado? Die maakt hem natuurlijk extra romig!
Ideaal, als lekkere lunch bomvol met vitaminen. Die kon ik na afloop van de gezondheidsbeurs wel gebruiken! Want, eerlijk is eerlijk, echt gezond ben ik er niet van geworden. 🙂 Mijn stem was weg, ik was rillerig en moe. Stiekem was het toch wel een aanslag op mijn immuunsysteem geweest. Maar goed, vol goede hoop begon ik de dag erna volop aan de vitaminebommetjes en een lange wandeling in het bos om weer helemaal zen te worden! En echt ziek, dat ben ik gelukkig niet geworden.
Romige Appel & Avocado Winterpeen Soep
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1,5 tl kurkuma
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl Keltisch zeezout
- een rode appel, zoals een Elstar, of Jazz
- 700 g winterpeen
- 1 liter kokend water
- 1 el natriumarme bouillonpoeder (ik gebruikte deze van Rineke Dijkinga), of vervang door 1 el boekweitmeel en een snufje gedroogde peterselie, tijm en zeewierenpoeder
- 1 rijpe avocado (+ optioneel een stukje extra ter garnering)
- optionele toppings, zoals wat gepeld hennepzaad, pompoenpitjes
Instructies
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Laat even op middellaag vuur bakken, totdat ze goed glazig zijn geworden. Voeg dan alle kruiden toe en bak even kort mee.
- Hak ondertussen de appel in blokjes (verwijder uiteraard het klokhuis) en voeg de appel toe aan de pan.
- Was de winterpeen goed en hak ook deze in blokjes. Voeg de peen, samen met de liter kokend water en de natriumarme bouillonpoeder toe aan de pan.
- Breng aan de kook, en kook zo’n 10 minuten totdat je met een vork goed in de wortels kunt prikken.
- Voeg de avocado toe aan de pan, en blend het geheel tot een gladde soep. Voeg optioneel een scheutje extra water toe, als je de soep te dik vindt en voeg optioneel nog een beetje Keltisch zeezout of zeewierpoeder toe, als je de soep nog iets zouter wilt.
- Garneer de soep naar wens met pompoenpitjes, gepelde hennepzaadjes en een stukje rijpe avocado.
Ben je op zoek naar meer lekkere soeprecepten? Probeer dan ook eens deze wortel & gember soep met garam masala, of kijk wat er in mijn top 10 staat!
Liefs,
Saskia
Geef een reactie