Wij houden wel van een hartige soep vol met groenten! En dat dit recept puur en alleen op tafel stond, omdat de restjes in de koelkast het zo bepaalden, hoeft niemand te weten, toch? Ik krijg weleens de vraag waar ik mijn inspiratie toch vandaan haal. En dan antwoord ik doodleuk: van Pinterest! Maar soms tik ik ook weleens alle resterende ingrediënten uit mijn koelkast in, in de zoekbalk van Google. En dan bepaald deze doodleuk wat er op tafel komt te staan. Dat was van de week deze champignonsoep met zoete aardappel en prei!
Ik vond een recept bij Eet Paleo. En wat een uitkomst was dat! We hadden geen zin meer om snel aanvullende boodschappen te halen. De champignons en prei moesten écht op, en een zoete aardappel hadden we gelukkig ook nog op voorraad. De avond vroeg om een snelle maar gezond maaltijd. Nou, check, check, dubbel check! Het recept was makkelijk om te volgen, maar moest uiteraard wel aangepast worden naar de inhoud van onze koelkast. Het soepje smaakte voortreffelijk! Ik wilde jullie het recept dan ook niet onthouden…
Champignonsoep met Zoete Aardappel en Prei
voor 4-6 personen
- 1 grote zoete aardappel
- 1 prei
- 1/2 bakje kastanje champignons
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 10 takjes verse tijm
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel Himalaya zout
- 1/4 theelepel versgemalen peper
- 1 eetlepel kokosolie
- per persoon, 1 ei, ter garnering (en voor wat extra eiwit!)
Hak de ui en knoflook fijn en snij de prei in ringen. Verwarm dan de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook en de prei toe, en laat deze even een paar minuutjes meebakken op een laag vuurtje.
Hak ondertussen de zoete aardappel in blokjes, en voeg deze dan samen met de komijn toe aan de pan. Schep het geheel even om en zorg ervoor dat de komijn even kort kan meebakken. Als deze goed geurt, voeg 1 liter heet water toe aan de pan en roer het geheel dan weer goed door.
Voeg de blaadjes verse tijm toe aan de pan, samen met het zout en de versgemalen peper. Breng de soep aan de kook, en laat deze door pruttelen tot de zoete aardappel bijna gaar is. Voeg dan de champignons toe, en kook deze nog even mee. Als ook de champignons gaar zijn, pureer dan de soep met een staafmixer (of in een hittebestendige blender).
Kook de eitjes gaar, en serveer de soep met stukjes ei en eventueel nog wat verse tijm of peterselie ter garnering.
Voor meer lekkere soeprecepten, kijk even hier!
Wat lijkt dat een lekker soepje!!
Ga ik deze week nog uitproberen!
Dank je wel!!!!
Heerlijk soepje. Ik ben dr nu van aant genieten. Met als toetje jouw chocolade bananenbrood. Zo kom ik mijn suikervrije maand wel door. Staan lekkere recepten op jouw site. Dank je wel
Hahaha, leuk! Geen dank, Patricia!