• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Champignonsoep met Zoete Aardappel en Prei

9 december 2016

Champignonsoep met Zoete Aardappel en Prei

Wij houden wel van een hartige soep vol met groenten! En dat dit recept puur en alleen op tafel stond, omdat de restjes in de koelkast het zo bepaalden, hoeft niemand te weten, toch? Ik krijg weleens de vraag waar ik mijn inspiratie toch vandaan haal. En dan antwoord ik doodleuk: van Pinterest! Maar soms tik ik ook weleens alle resterende ingrediënten uit mijn koelkast in, in de zoekbalk van Google. En dan bepaald deze doodleuk wat er op tafel komt te staan. Dat was van de week deze champignonsoep met zoete aardappel en prei!

Ik vond een recept bij Eet Paleo. En wat een uitkomst was dat! We hadden geen zin meer om snel aanvullende boodschappen te halen. De champignons en prei moesten écht op, en een zoete aardappel hadden we gelukkig ook nog op voorraad. De avond vroeg om een snelle maar gezond maaltijd. Nou, check, check, dubbel check! Het recept was makkelijk om te volgen, maar moest uiteraard wel aangepast worden naar de inhoud van onze koelkast. Het soepje smaakte voortreffelijk! Ik wilde jullie het recept dan ook niet onthouden…

Champignonsoep met Zoete Aardappel en Prei

voor 4-6 personen

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 prei
  • 1/2 bakje kastanje champignons
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 takjes verse tijm
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel Himalaya zout
  • 1/4 theelepel versgemalen peper
  • 1 eetlepel kokosolie
  • per persoon, 1 ei, ter garnering (en voor wat extra eiwit!)

Hak de ui en knoflook fijn en snij de prei in ringen. Verwarm dan de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook en de prei toe, en laat deze even een paar minuutjes meebakken op een laag vuurtje.

Hak ondertussen de zoete aardappel in blokjes, en voeg deze dan samen met de komijn toe aan de pan. Schep het geheel even om en zorg ervoor dat de komijn even kort kan meebakken. Als deze goed geurt, voeg 1 liter heet water toe aan de pan en roer het geheel dan weer goed door.

Voeg de blaadjes verse tijm toe aan de pan, samen met het zout en de versgemalen peper. Breng de soep aan de kook, en laat deze door pruttelen tot de zoete aardappel bijna gaar is. Voeg dan de champignons toe, en kook deze nog even mee. Als ook de champignons gaar zijn, pureer dan de soep met een staafmixer (of in een hittebestendige blender).

Kook de eitjes gaar, en serveer de soep met stukjes ei en eventueel nog wat verse tijm of peterselie ter garnering.

Voor meer lekkere soeprecepten, kijk even hier!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Rode Linzen Soep met Tijm, Wortel en Zoete AardappelRode Linzen Soep met Tijm, Wortel en Zoete Aardappel Tomaten Kokos Kikkererwten SoepTomaten Kokos Kikkererwten Soep Wortel Gember Soep, voor extra weerstandWortel Gember Soep met Garam Masala Snelle Soep van Pastinaak en KikkererwtenSnelle Soep van Pastinaak en Kikkererwten

Categorie: Soepen Tags: champignonsoep, champignonsoep met zoete aardappel, ei, kastanje champignons, knoflook, kokosolie, komijnpoeder, prei, rode ui, soep, soep met zoete aardappel, tijm, verse tijm

Vorig bericht: « Frisse Rauwkost Salade van Chinese Kool
Volgend bericht: Rozijnen Kwarkbolletjes met Speculaaskruiden »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Carla zegt

    11 december 2016 om 9:25 pm

    Wat lijkt dat een lekker soepje!!
    Ga ik deze week nog uitproberen!
    Dank je wel!!!!

  2. Patricia zegt

    1 maart 2017 om 6:59 pm

    Heerlijk soepje. Ik ben dr nu van aant genieten. Met als toetje jouw chocolade bananenbrood. Zo kom ik mijn suikervrije maand wel door. Staan lekkere recepten op jouw site. Dank je wel

    • Saskia zegt

      4 maart 2017 om 3:03 pm

      Hahaha, leuk! Geen dank, Patricia!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact