Ik tikte laatst een goedkope zak vol lekkere puntpaprika’s op de kop. Heerlijk! Dat betekende natuurlijk ook dat de dagen die daarop volgden bomvol zaten met lekkere paprika-gerechten. We aten de gewassen puntpaprika gewoon uit het vuistje, maar ook gedipt in zelfgemaakte hummus, door een maaltijdsalade, op de zelfgemaakte speltpizza en als klap op de vuurpijl maakten we deze gegrilde puntpaprika soep met pesto.
Een perfecte prachtig rode groente, de puntpaprika, en een bom van vitamine C. We werden er niet voor niets blij van! En soep maken is gelukkig best makkelijk… Dat bewijst dit soepje maar weer eens! Ik heb natuurlijk even naar de bestaande recepten voor puntpaprika soep gekeken en sommigen daarvan bevatten honing. Dit leek mij ernstig overbodig, gezien de zoete smaak van de paprika zelf. Wij kozen dan ook voor de kruidigheid van een snuf cayenne en wat lekkere pesto. En dat werkte perfect!
Gegrilde Puntpaprika Soep met Pesto
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 4 grote puntpaprika’s
- versgemalen peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- snuf cayennepeper
- lekkere zelfgemaakte pesto of uit een potje (de veganistische pesto van TerraSana is erg lekker én suikervrij)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika’s, snijd deze in de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Leg de puntpaprika’s met de schil omhoog in een ovenschaal, en besprenkel deze met de olijfolie. Schuif de schaal in de oven en laat de paprika’s gedurende 25-30 minuten licht bruinen in de oven.
Je kunt, als je zelfgemaakte pesto gebruikt, ondertussen de pesto bereiden. Snipper hierna de ui en knoflook. Haal de paprika’s uit de oven. Je kunt ze eventueel ontvellen, maar dit hebben wij niet gedaan (en de soep smaakte heerlijk). Verwarm een beetje olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook glazig. Hak de paprika’s in stukken en voeg ook deze toe aan de soeppan. Bak nog even kort mee. Voeg dan een halve liter water toe, en een snuf cayennepeper. Breng aan de kook.
Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een blender of staafmixer. Serveer de soep met een flinke lepel pesto.
Eet smakelijk!