• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gegrilde Puntpaprika Soep met Pesto

27 februari 2014

Gegrilde Puntpaprika Soep met Pesto

Ik tikte laatst een goedkope zak vol lekkere puntpaprika’s op de kop. Heerlijk! Dat betekende natuurlijk ook dat de dagen die daarop volgden bomvol zaten met lekkere paprika-gerechten. We aten de gewassen puntpaprika gewoon uit het vuistje, maar ook gedipt in zelfgemaakte hummus, door een maaltijdsalade, op de zelfgemaakte speltpizza en als klap op de vuurpijl maakten we deze gegrilde puntpaprika soep met pesto.

Een perfecte prachtig rode groente, de puntpaprika, en een bom van vitamine C. We werden er niet voor niets blij van! En soep maken is gelukkig best makkelijk… Dat bewijst dit soepje maar weer eens! Ik heb natuurlijk even naar de bestaande recepten voor puntpaprika soep gekeken en sommigen daarvan bevatten honing. Dit leek mij ernstig overbodig, gezien de zoete smaak van de paprika zelf. Wij kozen dan ook voor de kruidigheid van een snuf cayenne en wat lekkere pesto. En dat werkte perfect!

Gegrilde Puntpaprika Soep met Pesto

Gegrilde Puntpaprika Soep met Pesto

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 grote puntpaprika’s
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf cayennepeper
  • lekkere zelfgemaakte pesto of uit een potje (de veganistische pesto van TerraSana is erg lekker én suikervrij)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika’s, snijd deze in de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Leg de puntpaprika’s met de schil omhoog in een ovenschaal, en besprenkel deze met de olijfolie. Schuif de schaal in de oven en laat de paprika’s gedurende 25-30 minuten licht bruinen in de oven.

Je kunt, als je zelfgemaakte pesto gebruikt, ondertussen de pesto bereiden. Snipper hierna de ui en knoflook. Haal de paprika’s uit de oven. Je kunt ze eventueel ontvellen, maar dit hebben wij niet gedaan (en de soep smaakte heerlijk). Verwarm een beetje olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook glazig. Hak de paprika’s in stukken en voeg ook deze toe aan de soeppan. Bak nog even kort mee. Voeg dan een halve liter water toe, en een snuf cayennepeper. Breng aan de kook.

Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een blender of staafmixer. Serveer de soep met een flinke lepel pesto.

Eet smakelijk!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Pittige Soep met Pompoen en Zoete AardappelPittige Soep met Pompoen en Zoete Aardappel Zwarte Bonen Soep met Avocado & MaïsZwarte Bonen Soep met Avocado & Maïs Snelle Tomaten Groentensoep - Passata di VerdureSnelle Tomaten Groentensoep – Passata di Verdure Wortel Gember Soep, voor extra weerstandWortel Gember Soep met Garam Masala

Categorie: Soepen, Vegan Tags: cayennepeper, knoflook, pesto, puntpaprika, puntpaprika soep, rode ui, soep met pesto, vegan

Vorig bericht: « Snelle Geitenkaas & Lijnzaad Crackers
Volgend bericht: Lekkere Peterselie Feta Spread »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact