• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gezonde Champignonsoep met Kokosmelk (vegan)

17 oktober 2017

Gezonde Champignonsoep met Kokosmelk (vegan)

Sinds ik ooit misselijk ben geworden tijdens een werklunch in een hotel, ben ik minder fan van romige soepen. Op de een of andere manier doet die vette geur van room me terugdenken aan dat misselijke gevoel. Room is sowieso een product dat ik de laatste jaren eigenlijk nooit meer gebruik, misschien hoogstens een tikkeltje sojaroom. Gelukkig kun je soep zelf ook lekker romig maken met kokosmelk. Deze gezonde champignonsoep met kokosmelk is daar een mooi voorbeeld van!

Over de ingrediënten…

Je kunt in deze soep de champignonnetjes kiezen die je het lekkerst vindt. Ik ging voor een combinatie van oesterzwammen en shiitakes, maar die zijn uiteraard wel iets prijziger dan een simpele kastanje champignon. Voel je vrij om ze te vervangen. Koop wel een kokosmelk van goede kwaliteit, die alleen uit kokos en water bestaat, en verder geen foute toevoegingen bevat. Ik koop het liefst die van de Ekoplaza, Aroy-D (AH) of BioToday (Plus), maar er zijn vast meer goede merken. Lees vooral de verpakking even goed.

Gezonde Champignonsoep met Kokosmelk (vegan)

Gezonde Champignonsoep met Kokosmelk

voor 2 a 3 personen (als lunch, bijgerecht of voorgerecht)

  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 g shiittakes
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 el sojasaus (of tamari, voor een glutenvrije variant)
  • een flinke snuf zwarte peper
  • 1/2 tl milde of pittige paprikapoeder (kies een pittige variant, als je een pittig soepje lekkerder vindt!)
  • snuf Himalaya zout, of Keltisch zeezout (met zeewier)
  • 400 ml kokosmelk
  • een handje verse peterselie en een druppeltje olijfolie, ter garnering

Instructies

  1. Snijd de rode ui in ringetjes. Verwarm de kokosolie op een laag vuurtje in een middelgrote pan. Voeg de ui toe en laat deze ongeveer 5 minuutjes zachtjes stoven.
  2. Hak vervolgens de champignons grof en voeg ze toe aan de pan, samen met de sojasaus, paprikapoeder en een klein snufje zout. Laat de champignons 10 a 15 minuten meebakken op laag vuur.
  3. Als de champignons goed zacht zijn geworden, voeg dan de kokosmelk, samen met 350 ml water, toe aan de pan en warm het geheel goed op. Pureer de soep dan glad met een staafmixer.
  4. Garneer de soep met verse peterselie en een druppeltje olijfolie.

Voor meer lekkere makkelijke soeprecepten kijk je natuurlijk even in de categorie soep. 🙂 Dan kun je de komende koude maanden eindeloos variëren.

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Tomaten Kokos Kikkererwten SoepTomaten Kokos Kikkererwten Soep Courgette, Broccoli & Bloemkool Soep met Witte Bonen Snelle Soep van Pastinaak en KikkererwtenSnelle Soep van Pastinaak en Kikkererwten Lekkere Snelle Italiaanse-stijl Gazpacho uit de BlenderLekkere Snelle Italiaanse-stijl Gazpacho uit de Blender

Categorie: Soepen, Vegan Tags: champignons, kokosmelk, oesterszwammen, paprikapoeder, plantaardig, rode ui, shiitakes, snelle soep, soep, staafmixer, vegan

Vorig bericht: « Verjaardagstaart met Dadels & Cashewnoten Frosting
Volgend bericht: Achter de schermen bij het kookboek Zoet! »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Kath zegt

    31 oktober 2017 om 6:22 pm

    Vanmorgen eerst de bakjes oesterzwammen en shiitakes bij Appie gehaald.
    Heb jij ze daar ook gehaald want ze zijn precies in de hoeveelheid verpakt die jij opgeeft.

    Ik heb ‘m zoëven gemaakt en we hebben ‘m net op.
    Heerlijke geur van de paddestoelen en een zacht zoete smaak van de kokosmelk!
    De rode ui en paprika poeder proef je echt niet meer terug.
    Dit is ook weer een recept dat ik vaker ga maken.

    • Saskia zegt

      1 november 2017 om 12:57 pm

      Yay! Dat is super om te horen! Ik weet eerlijk gezegd niet meer waar ik de paddenstoelen heb gekocht, haha. Maar fijn dat je ze in dezelfde porties kon vinden!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact