We gaan bijna een midweekje weg! Heerlijk! De restjes opmaken staat dan natuurlijk bovenaan de to-do lijst. Ik zat nog met een verloren zak voorgesneden roerbakgroenten die echt op moest, dus besloot ik op een doordeweekse avond een simpele, snelle soep te maken. Het werd deze Italiaanse minestronesoep met volkoren pastaschelpjes. Gewoon prima gezond, maar zonder teveel poespas. Kidsproof, bovendien! Ik twijfelde even of hij het delen eigenlijk wel waard was…
Maar toen bedacht ik me dat dit soort receptjes vaak zo handig zijn. We hebben niet altijd veel tijd of zin om te koken en flink uit te pakken. Soms is het ook fijn als je niet uren in de keuken staat om de groenten te hakken. Nou, dit is echt een fijn easy peasy receptje voor een makkelijke maaltijd.
Snelle Italiaanse minestronesoep met volkoren pasta
voor 4-6 personen
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 5 donkerrode trostomaten
- 400 g Italiaanse roerbakgroenten (fijngesneden), een mix van o.a. prei, courgette, rode paprika en ui
- 1 liter water met 1 el zoutarme, suikervrije bouillonpoeder (ik gebruikte die van Rineke Dijkinga, die is ook gistvrij)
- 200 g volkoren speltpasta (ik gebruikte schelpjes van het merk Bio+)
- een blik kikkererwten (of witte bonen)
- 1/2 tl Keltisch zeezout, of meer naar smaak (laat dit weg als jouw bouillon niet zoutarm is)
- versgemalen peper
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een soeppan. Hak de teentjes knoflook fijn en voeg ze toe.
- Hak dan de tomaten in kleine blokjes en roer ondertussen soms even in de pan.
- Voeg de tomaten, samen met de roerbakgroenten toe aan de pan. Bak even kort.
- Voeg dan 1 liter bouillon toe samen met de pasta.
- Breng het geheel aan de kook en laat het doorkoken tot de pasta gaar is. (controleer dus even de verpakking van de door jouw gekozen pasta voor de kooktijd).
- Spoel de kikkererwten of witte bonen af en roer ze door de soep.
- Breng de soep dan goed op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.
Dit is een fijne basis, van waar je natuurlijk eindeloos kunt experimenteren. Heb je verse kruiden in huis (of in de tuin), gooi ze er vooral lekker door! Een restje andere groenten? Waarom ook niet. Doe je ding, het wordt vast lekker. 😉
Nog een laatste tip: Ik gebruikte een tros lekkere rijpe tomaten, maar heb je deze niet liggen, dan kun je ook een blikje tomatenpuree in de plaats gebruiken!
Liefs,
Saskia
Oeh, dit ziet er heerlijk uit!