Dit recept voor broccoli quinoa soep komt uit het boek Kickstart van Lisa Steltenpool. Een voedingsdeskundige die graag afrekent met het fenomeen diëten, en opteert voor het veranderen van levensstijl. Iets wat volledig in mijn straatje past! Diëten zijn vaak tijdelijk, en geven ook alleen maar voor korte duur resultaat. Terwijl het veranderen van levensstijl ervoor zorgt dat je je continu fit en gezond voelt…
Dit klinkt uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig geeft Lisa in haar boek een hoop tips, in de hoop dat de lezer met een kickstart aan zo’n gezonde levensstijl begint. Het boek start dan ook met een mooi stappenplan om te starten met een gezondere levensstijl.
De recepten die ze deelt zijn soms een tikkeltje apart. Zoals dit recept voor quinoa soep. De soep zit echter wel bomvol gezonde ingrediënten, dus ik moest hem wel uitproberen. Helemaal nu we als gezin allemaal zo verkouden zijn. En alhoewel deze soep qua substantie misschien meer op een soort stoofpot lijkt, kun je er met voldoende vocht ook best een échte soep van maken! Hij is in ieder geval zeer smakelijk.
Kickstart Broccoli Quinoa Soep
voor 4-6 personen
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 broccoli
- 1 liter groentebouillon (kies voor een suikervrije variant)
- 150 gram gedroogde groene linzen
- 200 gram ongekookte quinoa
- 1 eetlepel kurkuma
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 500 ml ongezoete amandelmelk
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd de roosjes van de broccoli en was deze schoon. Schil de stam en snijd deze in grove stukken. Voeg de broccoli samen met de bouillon toe aan de soeppan.
Was de groene linzen en quinoa in een fijne zeef onder stromend water. Voeg de linzen en quinoa dan toe aan de soeppan, samen met de kurkuma en zwarte peper. Laat het geheel 45 minuten zacht koken.
Voeg tenslotte de amandelmelk toe om de soep romiger te maken. Roer de soep goed door, en druk de grote stukken broccoli fijn.
Serveer de soep met een stukje zelfgebakken brood, of fijne crackers!
ah ziet er goed en smakelijk uit!
Thanks, Rachel!
Kun je deze soep invriezen?
Ik denk het wel,maar ik heb het zelf nog niet getest. 🙂