Een goed gevulde maaltijdsoep, dat moet natuurlijk een minestrone zijn! Ik maakte deze met een kruidige basis vol Midden Oosterse smaken, en vulde hem met kikkererwten en zilvervliesrijst. Met deze pan vol minestrone soep met kurkuma heb je hebt dagenlang een gezond vegetarisch & vegan gerecht paraat: hij is namelijk heerlijk als lunch of als avondmaal!
Het gerecht is ideaal om te maken als je wat onder de leden hebt… Een kurkuma bouillon is een soort vegan kippensoep, zeg maar! Door gebruik te maken van o.a. ui, knoflook en kurkuma, voed je je lichaam met een hoop waardevolle vitaminen en mineralen die vechten tegen de griep! De zilvervliesrijst vult, maar is wel makkelijk verteerbaar. Tomaatjes en stukjes wortel zorgen voor de nodige extra groenten in de soep. Al met al, een vegetarische soep om écht eens te proberen.
Vul hem ook eens met linzen, i.p.v. kikkererwten of kies andere groenten toe naar wens. De mogelijkheden zijn eindeloos! Voor andere lekkere soeprecepten, kijk je hier.
Minestrone Soep met Kurkuma en Zilvervliesrijst
voor 8 personen
- 1 grote ui
- 5 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 3 wortelen
- 100 gram cherrytomaatjes of snacktomaatjes
- een kopje rijst
- 200 gram kikkererwten, uitgelekt
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel komijnzaad, gemalen
- 1 theelepel koriander, gemalen
- 1 theelepel Himalaya zout
- 1 eetlepel appel azijn
- 1 theelepel suikervrije natriumarme bouillonpoeder (bijvoorbeeld van Your Organic Nature)
- 1 klein blikje tomatenpuree
Hak de ui, knoflook en gember fijn. Verwarm dan twee eetlepels olijfolie of kokosolie in de soeppan. Schep de ui erbij en laat deze even glazig worden. Voeg dan de knoflook en gember toe, en bak deze een paar minuutjes mee. Roer ondertussen alle kruiden erdoor: de kurkuma, komijn en koriander. Bak deze ook even mee, dan gaan ze goed geuren. Voeg dan twee liter heet water, de appel azijn en de bouillonpoeder toe. Roer het geheel even goed door. Dit is de kurkuma bouillon, een fijne basis.
Hak de wortel fijn en voeg deze toe aan de kurkuma bouillon. Voeg ook de zilvervliesrijst en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 8 minuten door pruttelen en snij ondertussen de tomaatjes doormidden. Voor ook deze toe aan de pan, en laat nog even kort koken, zodat ook de tomaatjes lekker zacht worden. Roer als laatste de kikkererwten erdoor en als deze goed warm zijn, in de soep klaar om te serveren!
Garneer naar wens met wat verse koriander of peterselie. Eet smakelijk!
Ga jij ook genieten van deze minestrone soep met kurkuma en zilvervliesrijst? Dat vindt ik altijd leuk om te horen! Laat vooral jouw vragen of reacties achter bij de comments of op sociale media. Deel het recept vooral met de onderstaande knoppen… 😉