• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Miso Soep met Shiitakes, Paksoi & Rijstnoedels

27 december 2016

Miso Soep met Shiitakes, Paksoi & Rijstnoedels

Ja, uiteraard is dit feestseizoen perfect om de teugels even te laten vieren: om toch dat kerstkransje maar op te eten en dat glaasje bubbels te drinken. Maar vergeet niet de balans! Ik help je er met liefde even aan herinneren. Met dit makkelijke, maar extreem gezond recept voor overheerlijke miso soep met shiitakes, paksoi en rijstnoedels. Perfect voor een lichte lunch of avondmaaltijd zo tussen Kerst en Oud & Nieuw!

Miso soep kun je maken met miso pasta, die je doorgaans bij de toko kunt krijgen. Maar in de uitgebreidere supermarkten vind je in het gezondheidsschap tegenwoordig ook instant miso soep van Lima. Deze instant soep wordt gemaakt van miso en wakame zeewier en bevat geen gekke toevoegingen (of suiker, uiteraard). Het toegevoegde wakame zeewier is zelfs rijk aan jodium en dat is heel fijn voor iedereen die wat minder brood eet (jodium voegen bakkers immers toe aan ons dagelijks brood in de vorm van bakkerszout.) Ik vind het een uitkomst, omdat we de soep hiermee eerder maken. Wie heeft er immers tijd voor al het rondfietsen om inheemse ingrediënten te verzamelen?

Instant Miso Soep van Lima met Shiitakes, Paksoi & Rijstnoedels

Miso is trouwens een pasta van gefermenteerde soja. De smaak is umami, hartig maar verfijnd. Please note: Goede miso bevat levende enzymen, wat betekent dat je het volgens de Japanners beter niet kunt koken, want dan gaan deze goede rakkers verloren. Als je dus echt goede miso hebt gekocht, roer het er dan vooral pas als allerlaatste doorheen.

Miso Soep met Shiitakes, Paksoi & Rijstnoedels

Miso Soep met Shiitakes, Paksoi & Rijstnoedels

voor 4 personen

  • 70 gram rode miso pasta (of 3 zakjes Instant Miso van Lima)
  • 60 ml tamari
  • 30 gram eekhoorntjesbrood (gedroogd)
  • 2 grote tenen knoflook
  • 100 gram verse shiitakes
  • 1 paksoi
  • 200 gram bruine rijstnoedels
  • 2 bosuitjes
  • 4 eieren

Vul een pan met 2 liter water, en roer hier de miso pasta (of zakjes instant miso), de tamari en het eekhoorntjesbrood doorheen. Hak ook de knoflook zeer fijn en voeg deze toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.

Verwijder dan de grote stukken eekhoorntjesbrood met een grove zeef (deze zijn puur voor de smaak toegevoegd). Voeg de rijstnoedels toe en laat de soep een paar minuten doorsudderen. Hak ondertussen de shiitakes in plakjes en hak de paksoi in stukjes. Als de noedels bijna gaar zijn, voeg de paksoi en shiitakes toe, en laat deze nog eventjes meekoken.

Hak de bosuitjes in ringetjes en kook de eitjes gaar. Serveer de miso soep met een handje bosui en de gekookte eieren.

Dit recept voor miso soep met shiitakes is niet alleen nu fijn, maar natuurlijk ook in januari, als alle festiviteiten helaas achter ons zijn en we weer wat gezonder willen gaan eten. Sla het recept vooral op, dan heb je hem alvast achter de hand! Kijk hier voor meer lekkere soepjes. Voor nu, enjoy the holidays!

Dit recept is niet gesponsord.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kokos Soep met Citroengras, Gember & Rode peperKokos Soep met Citroengras, Gember & Rode peper Champignonsoep met Zoete Aardappel en PreiChampignonsoep met Zoete Aardappel en Prei Snelle Soep van Pastinaak en KikkererwtenSnelle Soep van Pastinaak en Kikkererwten Zoete Aardappelsoep met Paprika & AmandelpastaZoete aardappelsoep met Paprika & Garam Masala

Categorie: Soepen Tags: bosui, eekhoorntjesbrood, ei, instant miso, knoflook, lima, miso pasta, miso soep, paksoi, rijstnoedels, shiitakes, tamari

Vorig bericht: « Review Gietijzeren Lodge Koekenpan
Volgend bericht: Sterren van Zoete aardappel met Courgette & Edamame »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anja zegt

    27 december 2016 om 11:08 am

    Nu geef je aan in je beschrijving dat Miso niet gekookt mag worden. Bij het recept en klaarmaken zeg je dat je de miso langzaam aan de kook moet brengen en de rest vd ingrediënten erbij en vervolgens het geheel nog even door moet laten sudderen. Dat klinkt me nogal tegenstrijdig in de oren.

    • Saskia zegt

      30 december 2016 om 2:23 pm

      Hallo Anja, ja, ik begrijp de verwarring. Het klopt inderdaad niet helemaal in de beschrijving. Als je instant miso gebruikt breng je het aan de kook. Als je verse miso van goede kwaliteit kiest kun je het beter pas aan het einde toevoegen. Hopelijk kom je er dan uit!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact