• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Preisoep met Courgette

12 oktober 2016

Preisoep met Courgette, vegan

Confession: Ik koop eigenlijk bijna nooit prei. Ik heb altijd gedacht dat het gewoon niet mijn ding was. Totdat ik deze smeuïge preisoep met courgette probeerde. Dit soepje is helemaal “powered by plants” en 100% vegan. Geloof mij maar: hij is oh, zo lekker! Daarnaast hou ik wel van recepten die je zo ontzettend makkelijk in elkaar draait. Dan kan ik tenminste ook koken en ondertussen met één oog op mijn zoon letten.

Zo zie je maar dat je smaken kunnen veranderen als je steeds puurder gaat eten. Meer écht voedsel, ik hou ervan. En gelukkig betekent dat echt niet dat je altijd maar uren in de keuken moet staan. Deze soep is echt zo klaar. En als ik een restje van deze soep overhoud serveer ik hem maar al te graag bij de lunch de volgende dag. Dat maakt extra veel groente eten toch super eenvoudig!

Preisoep met Courgette, vegan

Preisoep met Courgette

  • 2 grote preien
  • 3 middelgrote courgettes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 1/2 theelepel himalaya zout
  • chiliflakes, naar smaak
  • 50 ml olijfolie

Was de prei goed en snijd dan de witte en lichtgroene delen in ringen. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en voeg alvast de prei toe. Laat deze op een middelhoog vuurtje enigszins gaar bakken. Hak ondertussen de knoflook en courgette in stukjes. Voeg deze toe aan de soeppan. Voeg ook het zout en chiliflakes naar smaak toe, roer het geheel even door en leg de deksel op de pan. Laat de groenten in 10 minuten gaar sudderen. Roer in de pan om aanbranden te voorkomen.

Voeg dan 500 ml water toe en meng het geheel tot een redelijk gladde soep met een staafmixer of in een hittebestendige blender. Serveer naar wens met een paar dunne plakjes rauwe courgette (voor een bite) en een snufje chiliflakes.

Hoe zorg jij ervoor dat je extra veel groenten binnenkrijgt? Laat je tips vooral achter bij de comments! En ga je aan de slag met deze preisoep met courgette, dan ben ik heel benieuwd wat je ervan vind.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Courgette, Broccoli & Bloemkool Soep met Witte Bonen Lekkere Snelle Italiaanse-stijl Gazpacho uit de BlenderLekkere Snelle Italiaanse-stijl Gazpacho uit de Blender Simpele Zoete Aardappel Soep met Ras-el-HanoutSimpele Zoete Aardappel Soep met Ras-el-Hanout Tomaten Kokos Kikkererwten SoepTomaten Kokos Kikkererwten Soep

Categorie: Soepen, Vegan Tags: chiliflakes, chilipeper, courgette, himalaya zout, knoflook, prei, prei soep, preisoep, preisoep met courgette, vegan

Vorig bericht: « Pakketje met Geroosterde Bietjes
Volgend bericht: Snelle Wokmaaltijd met Omelet »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Bibi zegt

    15 oktober 2016 om 4:12 pm

    Weer een goed recept, Saskia! Ik maak vaker soep, maar dan met een vlees/bouillonbasis, dus ik dacht even: wat moet dit worden? Maar ‘t is heel lekker en snel klaar. Ooit over de toevoeging van een beetje gerookte zalm gedacht? Heb ik nog niet geprobeerd, maar kwam in me op …

    • Saskia zegt

      18 oktober 2016 om 9:15 am

      Dat klinkt best lekker inderdaad! Ja, ik probeer juist minder bouillon te gebruiken. Het is vaak toch maar een blokje vol vreemde toevoegingen (veel zout, maiszetmeel, soms zelf maltodextrine, glucose-stroop of een andere vorm van suiker…)

      • Bibi zegt

        18 oktober 2016 om 9:28 am

        De kant-en-klare soepmixen komen onze keuken al niet meer in, maar ik kan nog niet helemaal zonder bouillonblokjes, hoewel ik niet blij word van de ingrediëntenlijst. Maar met dit soort recepten van jou leer ik weer heel anders koken dan ik gewend ben en daar heb ik veel plezier in. Blijf me inspireren aub (misschien dat de bouillonblokjes dan binnenkort ook uitgebannen worden ha ha ha).

      • Jet zegt

        29 januari 2018 om 10:49 am

        Bij ekoplaza heb je ook blokjes zonder al sie toevoegingen 🙂

        Voor hoeveelpersonen is dit recept?

  2. Tosja zegt

    30 november 2016 om 11:24 pm

    Voor hoeveel personen kan ik dit recept het beste aan houden wanneer het als volledige hoofdmaaltijd gegeten wordt?

    • Saskia zegt

      1 december 2016 om 10:18 am

      Hallo Tosja, Ik zou dan per persoon rekenen op 2 kommetjes soep opscheppen. Dan is dit recept ongeveer voor 4 personen voldoende!

  3. grietje zegt

    4 december 2016 om 3:33 pm

    geen vlees erin ???

  4. Marion zegt

    9 oktober 2017 om 10:06 pm

    Heerlijke, romige soep! Dankjewel voor het verrassende recept 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact