Er zijn van die ingrediënten die je standaard in huis hebt. Echte lievelingsingrediënten, die je het liefst zo vaak mogelijk gebruikt. Voor mij zijn dat: eieren, kwark, rood fruit, cottage cheese, noten, platte rijstwafels, amandelmeel, kokosmelk, havermout en… avocado. Ik verwerk deze heerlijke groene vruchten in gezonde chocolademousse, maak er een lekkere spread van voor op rijstwafels of crackers of stop ze in een groene smoothie voor wat extra romigheid. Zou dat eigenlijk ook met soep kunnen, vroeg ik me laatst af? Het resultaat is deze courgette avocado soep. Een ongelofelijk romige soep, zonder room.
Ik deed er per persoon een hele avocado in (zo’n 100 gram) en 200 gram courgette. Dat is best veel avocado, maar ik wilde de smaak en de romigheid van de avocado echt laten terugkomen in de soep. Naast romig maakt de avocado de soep trouwens ook echt vullend! Ik had aan één portie meer dan genoeg als lichte avondmaaltijd.
De courgette avocado soep is prachtig groen van kleur. Alleen al mooi om op tafel te zetten toch! En gezond bovendien, een portie van deze soep draagt goed bij aan je dagelijkse hoeveelheid groente (en fruit). Garneer hem met munt voor een fris accent. En als je toevallig avocado-olie hebt, druppel daar dan ook wat van over de soep heen. De avocado-olie zal zorgen voor een nog rijkere avocadosmaak. Maar ook zonder deze olie is dit een heerlijk soepje om van te genieten. Warm, of koud!
Misschien overbodig, maar gebruik alleen echt goed rijpe avocado’s voor deze soep! Met avocado’s die nog niet goed rijp zijn zal de soep korrelig blijven en lang niet zo romig en smaakvol zijn. Zijn je avocado’s dus nog niet rijp, heb dan nog even geduld. En heb je juist rijpe avocado’s in overvloed en geen idee wat je ermee moet maken? Maak deze soep!
Romige Courgette Avocado Soep
voor 2 porties
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr courgette
- 600 ml groentebouillon
- 200 gr avocado
- de blaadjes van een takje munt
- 1 el avocado-olie (optioneel)
Hak de ui en de knoflook fijn en fruit ze op laag vuur in een soeppan. Snijd de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat 5 minuten smoren.
Voeg de groentebouillon toe en laat de soep 10 minuten koken.
Haal de soep van het vuur. Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in de pan. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in twee kommetjes, druppel er wat avocado-olie over en garneer met de munt.
Dit is weer een overheerlijk recept van gastblogger Annelies. Je kunt haar ook volgen via Pretty Good Cooking! Gaan jullie aan de slag met de avocado soep? Dan ben ik erg benieuwd naar jullie bevindingen!
Voor nog meer recepten met avocado kun je ook een kijkje nemen in deze fijne lijst met 10 avocado recepten! En hier vindt je al onze soeprecepten.
Dit ga ik onthouden!! Als echte avocado fan denk ik dat ik meteen fan zal zijn van deze soep. Dankjewel voor het recept 🙂 Liefs, Merel
Klinkt goed.. Straks uit proberen. Weet je een vervanger voor knoflook en ui? Ik ben hier allergies voor en heb nog niks kunnen vinden wat het lekker vervangt
Oei, dat is lastig. Ik ga ervan uit dat je dan helemaal geen producten uit de ui/look familie kunt verdragen? Een geen sjalotjes of lente-ui?
Klopt helemaal geen knoflook/ui familie… Ik heb de soep gemaakt zonder ui en knoflook maar met lekkere kruiden. Smaakte goed
Oh, kijk, dat is fijn! 🙂 Mooi dat het ook zonder look gesmaakt heeft!
Kan het ingevroren worden?
Dat is vaak iets lastiger met producten met avocado. Maar je kunt het allicht proberen!
Lijkt me wel lekker! Nog nooit gegeten of geprobeerd, maar met lekker weer is het denk ik wel een aanrader.