Gazpacho is een perfect koud zomersoepje! En wist jij dat je deze snelle gazpacho uit de blender al binnen 10 minuten op tafel kan zetten? Perfect dus, als voorgerecht, bijgerecht bij de barbecue, lunchsoepje en ga zo maar door. Ik weet zeker dat dit veelzijdige koude tomatensoepje deze zomer nog héél vaak op tafel gaat verschijnen, zodat we de hele zomer door lekker veel groenten eten….
Waarom is dit een gazpacho, Italiaanse stijl? Omdat ik ervoor koos om wat verse basilicum toe te voegen. Dit geeft toch net een Italiaans tintje aan de soep. Uiteraard kun je ook andere verse kruiden gebruiken, naar wens. Je kunt voor extra hitte een verse chilipeper toevoegen, maar ik koos voor slecht een snufje chili flakes…
Lekkere Snelle Italiaanse-stijl Gazpacho uit de Blender
voor 1,5 liter soep
- 1 kilo trostomaten
- 1/2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- een flinke snuf Keltisch zeezout en versgemalen peper
- een handje verse basilicum
- flinke snuf chiliflakes
- 1 el olijfolie
- 2 el citroensap
- hennepzaad, optioneel ter garnering
- Was de tomaten, paprika en komkommer goed.
- Hak ze in grove stukken en pel de ui en knoflook
- Meng vervolgens alle in ingrediënten in de blender (is je blender net wat te klein? Pureer dan bijvoorbeeld eerst alleen de tomaten, voordat je de andere ingrediënten toevoegt.)
- Garneer naar wens met fijngehakte groenten, basilicum, gepeld hennepzaad en een klein snufje chili-flakes.
Bewaar deze snelle gazpacho uit de blender in de koelkast totdat je deze serveert. Je kunt hem ijskoud, of op kamertemperatuur eten, net wat je lekker vindt. Serveer er bijvoorbeeld een lekker stukje zelfgebakken sodabrood of een crackertje bij. Zet er nog een flinke salade naast, dat kan natuurlijk ook.
Let’s eat more veggies! Hoe zorg jij ervoor dat je deze zomer lekker veel groenten binnen krijgt?
Saskia
Dit vind ik nou echt een heerlijk soepje voor in de zomer, lekker fris van smaak. Dit recept ga ik eens gauw uitprinten en maken. Ik ben dol op groente recepten.