Waren we de zon net zo gewend, komen er plots weer wat koudere dagen aan! We kunnen flink balen, of het gewoon binnen weer huiselijk maken en genieten van een heerlijke snelle, supergezonde pittige kippensoep… Kippensoep is natuurlijk het lekkerst met een soepkip. Lekker lang laten pruttelen, zodat de smaken goed intrekken. Maar goed, ik ben nu sinds 1,5 jaar moeder en inmiddels weet ik dat er naast werken, wasjes draaien, luiers verschonen én met je kindje spelen (etc!), er niet extreem veel tijd over blijft om in de keuken te staan (*zucht* wat had ik vroeger toch veel vrije tijd!). Daarom is een snel recept bij mij altijd welkom. Helemaal dit snelle pittige kippensoep recept. Want wat kan ik daar toch van genieten! Samen met een frisse salade, is het dé perfecte healthy meal.
Dit recept is fris en spicy tegelijk. Het heeft ook wel iets Grieks, door te toevoeging van citroen en verkruimelde feta. De soep vulde ik daarnaast met parelgort, waardoor het zeker een maaltijdsoep te noemen is. Wat ik voor de snelheid gebruik is suikervrije bouillon (ik gebruik meestal zoutarme groente bouillonpoeder van Your Organic Nature, te koop bij de natuurwinkel).
Snelle Pittige Kippensoep
voor 6-8 kopjes soep
- 2 biologische kipfilets
- 4 wortels
- 200 gram feta
- 150 gram parelgort
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 8 teentjes knoflook
- 1 citroen (alleen de schil, geraspt)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels (of evt blokjes) zoutarme en suikervrije bouillon
- een flinke hand vers gehakte bieslook
Hak de knoflook fijn en snijd de ui in kleine ringetjes. Hak ook de rode peper fijn (je kunt de zaadlijsten eventueel verwijderen als je minder pit wilt). Was de citroen en rasp de (gele) schil met een fijne rasp. Maak de wortels schoon en hak deze in zeer fijne blokjes.
Plaats dan een grote soeppan op een middelhoog vuurtje en verwarm 3 eetlepels olijfolie in de pan. Bak de ui, rode peper en knoflook in een paar minuutjes aan. Voeg 2,5 liter water toe aan de pan, samen met de bouillon, de parelgort, geraspte citroenschil, wortel en de 2 kipfilets. Je mag deze kipfilets gewoon in z’n geheel in de pan later zakken. Let een deksel op de soeppan, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens zo’n 15 minuten doorkoken. Zet dan het vuur uit.
Haal met een tang of vork de kipfilets uit de pan, en trek de gaar gekookte kip met een vork in kleine stukken. Doe de kip dan terug in de pan. Verkruimel de feta en roer dit door de soep samen met de vers gehakte bieslook. Proef de soep en breng deze op smaak met versgemalen (Himalaya) zout en peper.
Feel good!