Na het lezen van het Energieke Vrouwen Voedingskompas ben ik weer helemaal in de ban van soepen, sappen, salades en smoothies. Extra aandacht voor groenten! Soepen zijn in de winter de makkelijkste manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Ik heb ‘s winters toch vaak iets minder zin in een groene smoothie of een salade. Jij? Deze soep van pastinaak en kikkererwten, is lekker snel en hij vult meteen goed. Dat is het voordeel van wat peulvruchten in de soep: je voegt meteen wat plantaardige eiwitten toe!
Ik moet toegeven dat als Blij Suikervrij mij de afgelopen jaren iets heeft opgeleverd, dan is het toch wel meer creativiteit in de keuken. Ik ben beter geworden in gewoon iets bedenken met de restjes die nog in de koelkast staan of de restanten uit de voorraadkast. Ook, omdat ik soms echt geen zin heb om weer boodschappen te doen. Haha.
Nou, een lekkere soep met pastinaak en kikkererwten dus. Een gek kleurtje, weinig flamboyante toppings, maar gewoon goed voor een snelle en gezonde hap.
Snelle Soep van Pastinaak en Kikkererwten
voor 3-4 personen
- 2 grote pastinaken
- 200 gram kikkererwten, voorgekookt en uitgelekt
- 1 grote rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel suikervrije mosterd
- 1 eetlepel suikervrije bouillonpoeder (ik gebruik de natrium-arme van Organic Nature)
- Himalaya zout en peper, naar smaak
- 1 eetlepel kokosolie
- ter garnering: een eetlepel hennepzaad per persoon
Smelt de kokosolie op laag vuur in een soeppan. Hak ondertussen de rode ui en de knoflook fijn, en voeg deze toe aan de pan. Schil ondertussen de pastinaken en hak ze in blokjes. Vergeet niet ondertussen soms even in de pan te roeren.
Als het ui mooi glazig is kun je de pastinaak toevoegen. Voeg 1 liter kokend water toe, samen met de eetlepel bouillonpoeder. Breng het geheel aan de kook, en laat het zo’n 5 minuten koken tot de pastinaak beetgaar is. Voeg de kikkererwten toe, en laat deze even warm worden. Voeg dan de mosterd toe en blend dan het geheel met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
Breng de soep op smaak met wat Himaya zout en versgemalen peper, en naar smaak wat verse kruiden of andere toppings. Ik koos voor een eetlepel hennepzaad.
Eet smakelijk, allemaal! Ben je op zoek naar meer fijne soeprecepten, die heb ik uiteraard ook!