Hallo zaterdag! Vandaag geef ik jullie weer een kijkje op mijn lunch-bordje! Ik vind zo’n glaasje vol groen echt heerlijk bij de lunch. Ik serveerde deze pesto soep met een paar plakjes van het zoete aardappel meerzaden broodje, waarvan vorige weekend het recept al online kwam. Dé perfecte combi. Ik drink tegenwoordig niet elke dag meer een groene smoothie, maar ik probeer nog wel iedere dag lekker veel groenten te eten. Daar helpt deze makkelijke spinazie broccoli soep een handje bij.
Zelfs mijn peuter wilde deze donkergroene soep wel proberen. (Dat vind ik toch altijd wel leuk om te zien!) Het moment dat mijn zoontje doorhad dat ik ongegeneerd naast hem een soepje zat te eten, en hij deze niet kreeg, wilde hij per se ook een hapje proeven. En voordat ik het wist had hij een kommetje soep voor zijn snufferd staan en aten we het samen. Soms werkt deze omgekeerde aanpak extra goed: Het eten juist niet meteen voor ze neer zetten, er niets over te zeggen en het niet aanprijzen, maar het wel lekker zelf oppeuzelen.
Spinazie, Broccoli & Pesto Soep met Feta
voor 2 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 200 gram broccoli
- 50 gram spinazie
- 3 flinke theelepel groene pesto (deze is suikervrij en bevat alleen maar extra vierge olijfolie, je kunt het uiteraard ook makkelijk zelf maken)
- flinke snuf Himalaya zout
- 50 gram feta
Hak de knoflook fijn en snij de broccoli in roosjes. Verwarm de olijfolie in een kleine soeppan, en voeg de knoflook toe. Bak deze 1 à 2 minuutjes en voeg dan de broccoli toe. Giet 500 ml kokend water in de pan en kook de broccoli in een paar minuten beetgaar. Voeg dan de spinazie toe aan de pan, laat deze even slinken en roer de pesto erdoor. Pureer de soep met een staafmixer of in een hittebestendige blender en breng op smaak met een snuf zout. Brokkel vlak voor het serveren de feta in de soep.
Hoe voeg jij wat extra groen toe aan je lunch? Ik ben benieuwd! Laat je ook je tips achter onder dit artikel? Fijn weekend, allemaal!