• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Tomaten Kokos Kikkererwten Soep

12 februari 2014

Tomaten Kokos Kikkererwten Soep

Ok, eerlijk is eerlijk, bij dit recept gebeurde iets wat me wel vaker overkomt. De soep is bijna op, en dan bedenk ik me dat ik nog een foto moet maken! Dus, met dit laagje soep in de kom moeten jullie het helaas doen. Het is een simpele tomaten kokos kikkererwten soep!

In de winter zijn tomaten niet in overdaad aanwezig, en daarom zal dit soepje er misschien in de winter anders uitzien dan in de zomer. Ik gebruikte zelf namelijk verse tomaten voor deze soep, maar het recept is oorspronkelijk geschreven met bliktomaten. Ik vond het recept op de prachtige site Love and Lemons. Helemaal als je ook nog eens gebruik maakt van tomaten en kikkererwten uit blik, is dit een snel en makkelijk recept. En het eindresultaat: Een heerlijke warme winterse kikkererwten soep, optioneel met wat pit!

Voor meer hoofdgerechten en soepen, kijk hier.

Tomaten Kokos Kikkererwten Soep Tomaten Kokos Kikkererwten Soep

voor 2-4 personen (afhankelijk van de porties)

  • 4 verse tomaten en 100 ml tomatensaus (of vervang door tomaten uit blik)
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 rode of gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • handje verse tijm
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 375 ml water
  • versgemalen zout en peper
  • optioneel: een rood pepertje en wat geraspte parmezaanse kaas of edelgist

Hak de knoflook fijn, de tomaten in grove stukken en snipper de ui. Verwarm de kokosolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook (en optioneel een fijngehakt rood pepertje) toe. Bestrooi met wat zout en peper en bak tot de ui glazig wordt. Strooi dan de paprikapoeder erover en voeg een goede eetlepel balsamico azijn toe.

Voeg dan de tomaten, tomatensaus en een groot deel van de verse tijm toe. (bewaar een restje om over de borden te strooien.) Roer het geheel even door. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en voeg ook deze, samen met de kokosmelk en water toe aan de pan. Laat het geheel 20-30 minuten zachtjes sudderen.

Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep in de blender, of (nog makkelijker) met een staafmixer. Voeg eventueel wat parmezaanse kaas of edelgist toe aan de soep. En, mocht je de soep te dik vinden, verdun het geheel met een scheutje water.

Serveer de soep in grote kommen en bestrooi met wat verse tijm en naar smaak een druppeltje goede olijfolie. Lekker met een versgebakken broodje!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
48Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Snelle Tomaten Groentensoep - Passata di VerdureSnelle Tomaten Groentensoep – Passata di Verdure Broccoli & Spinazie Detox SoepZuiverende Broccoli & Spinazie Detox Soep Snelle Soep van Pastinaak en KikkererwtenSnelle Soep van Pastinaak en Kikkererwten Wortel Gember Soep, voor extra weerstandWortel Gember Soep met Garam Masala

Categorie: Soepen, Vegan Tags: balsamico, kikkererwten, kikkererwten soep, knoflook, kokosmelk, kokosolie, paprikapoeder, rode peper, rode ui, tijm, tomaten, tomatensaus, vegan

Vorig bericht: « Hummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook
Volgend bericht: Groente Scramble, Gezond Suikervrij Ontbijt »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Kath zegt

    30 oktober 2017 om 8:38 pm

    Vanavond gemaakt voor morgen. (maar natuurlijk wel even voorgeproefd en dat wordt vast smullen morgen)
    Ik heb ‘m in de high-speed blender gemixed met parmezaanse kaas en hij is niet te dik geworden.
    Kokosmelk heb ik Aroy-D gebruikt en voor de tomaten een blikje biologische van AH en een potje biologische kikkererweten.

  2. Sander zegt

    2 januari 2018 om 7:20 pm

    De vertaling is wellicht iets te direct overgenomen, maar ik denk dat het dit ong zal zijn dan:

    1 blik kikkererwten (one cup) = +/- 140 gr
    1 “blik” kokosmelk (one cup) = +/- 240ml

    Maar dat blijft lastig zonder echt ‘cup’ maat

  3. Laura zegt

    29 maart 2018 om 6:20 pm

    Hallo,
    Ik heb de soep gisteren gemaakt met verse tomaten maar vond hem daarna nauwelijks naar tomaat smaken.
    Daarna dus nog een heel blikje tomatenstukjes en tomatenpuree toegevoegd en toen was hij goed op smaak naar ons idee.
    Slim om kikkererwten erin te doen voor de romigheid / vulling. Meteen lekker gezond.
    Groetjes Laura

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact