• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Overheerlijke vegan erwtensoep boordevol groente

29 november 2017 4 Reacties

Overheerlijke vegan erwtensoep boordevol groente

We eten hier echt niet alleen maar zoetigheid, hoor! Ik snap dat de website vanwege het boek een beetje in het teken heeft gestaan van zoet. Maar uiteraard eten we dat niet elke dag, en is ons uitgangspunt nog steeds om vooral lekker veel groenten en fruit te eten. Vorige week waren we met z’n allen geveld door de griep (dankjewel kinderdagverblijf!;)), en stond deze oer-Hollandse, maar vegan erwtensoep op het menu. We stopten er lekker veel wintergroenten in.

Yes, ik kom me nog net naar de supermarkt slepen om alle ingrediënten te verzamelen. Ik denk dat alle chaos rondom de boeklancering en het feit dat mijn peuter al een hele week ziek was, me uiteindelijk toch heeft gevloerd . Zo’n rillend, snotterend mannetje wil je als mama gewoon op schoot nemen, toch? Jammer dat je dan extra veel kans maakt om alles zelf over te nemen. Dat neem je dan voor lief!

Overheerlijke vegan erwtensoep boordevol groente

Vegan erwtensoep boordevol groenten

Voor 3-4 personen

  • 250 g groene spliterwten
  • 200 g aardappel
  • 1 winterpeen
  • 120 g knolselderij
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote witte ui
  • 2 tl Keltisch zeezout (met zeewier)
  • een flinke snuf peper
  • een handjevol blaadjes verse selderij

Instructies

  • Verwarm een ruime pan met twee liter water op het fornuis. Voeg de spliterwten toe zodra het water kookt, en laat 1 uur zachtjes doorkoken.
  • Schil de aardappel, knolselderij en winterpeen en hak ze in kleine blokjes.
  • Snijd de prei doormidden en maak hem onder stromend water goed schoon. Snij hem dan in halve maantjes.
  • Was de bleekselderij goed en snij hem dan in halve maantjes.
  • Hak als laatste de ui fijn.
  • Voeg alle groenten toe aan de pan en laat het geheel nog een klein half uurtje doorsudderen totdat de groenten goed gaar zijn. Voeg eventueel een scheutje extra water toe aan de pan, als de soep te ver is ingedikt.
  • Breng de soep dan op smaak met het zeezout en de versgemalen peper, en serveer deze met een paar blaadjes verse selderij.

Eet smakelijk allemaal! Serveer de soep eventueel met een lekkere stevige volkoren (desem) boterham, of bak er lekker zelf een brood bij. Voor meer lekkere soeprecepten, kijk je hier.

Liefs,

Saskia

PS. Vooruit, mijn man miste de spekjes misschien een beetje. Maar, wat mis je daar dan van? vroeg ik hem. Eigenlijk vooral de zoute smaak, was de conclusie. Dus met een snufje extra zout in de soep was hij meer dan tevreden.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Romige Appel & Avocado Winterpeen SoepRomige Appel & Avocado Winterpeen Soep Bloemkoolsoep met Pittige MosterdBloemkoolsoep met Pittige Mosterd Romige Courgette Avocado SoepRomige Courgette Avocado Soep Courgette, Broccoli & Bloemkool Soep met Witte Bonen

Categorie: Soepen, Vegan Tags: aardappel, bleekselderij, erwtensoep, groenten, Hollandse kost, Keltisch zeezout, knolselderij, plantaardig, prei, selderij, soep, spliterwten, ui, vegan, winterpeen, winterwortel, wortel

Vorig bericht: « Havermoutpap met Gekarameliseerde peer & Speculaaskruiden
Volgend bericht: Green juice met Bladselderij, Citroen & Peer »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Schagen zegt

    7 december 2017 om 12:02 pm

    Bedankt voor het heerlijke recept. Eindelijk een erwten soep zonder rookworst dat ook nog super lekker is! Super geschikt voor peuters. Mijn zoon vond het ook geslaagd.

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      7 december 2017 om 12:38 pm

      Wat leuk om te horen! En op die leeftijd kunnen ze zo kritisch zijn. 😉 Goed nieuws!

      Beantwoorden
  2. Rianne zegt

    10 december 2017 om 8:15 pm

    Hey,
    Kan het zijn dat de verhoudingen niet helemaal kloppen? Ik heb 2 liter water gebruikt maar de soep is extreem waterig. Zeker niet dik of stevig. Ik ga nu de andere 300g spliterwten ook koken en die erbij doen kijken of dat helpt..
    Op de verpakking van de spliterwten staat 500g op 1 liter
    Hoop dat ie toch lekker wordt! 🙂

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      11 december 2017 om 9:58 am

      Hallo Rianne, bij mij was na 1,5 uur koken een hoop van het vocht verdampt. Ik denk dit bij jouw mogelijk minder was? Had je een deksel op de pan gelegd? Dit heb ik niet gedaan, namelijk. Nou, ik hoop in ieder geval dat het uiteindelijk lekker was!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact