• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Wortel Gember Soep met Garam Masala

17 oktober 2016

Wortel Gember Soep, voor extra weerstand

Is het al tijd voor de anti-verkoudheidskuurtjes? Ben jij al aan het snotteren? De herfst doet langzaam zijn intrede en dan begint bij ons thuis vaak weer “het snotterfestijn”. Volgens mij is dat gewoon je lot, als je een peuter naar de kinderopvang brengt. Alles wat er heerst, neemt je kindje lekker mee naar huis. Nou, deze wortel gember soep mag je dan vast op je to-do lijstje zetten. Ik zou hem zeker maken als je wel wat extra weerstand kunt gebruiken!

Gember is wat dat betreft een wonderbaarlijk ingrediënt. Ik las laatst ergens dat het vroeger ernstig duur was: een pond gember kostte in de 13de eeuw blijkbaar net zoveel als een schaap. Inmiddels koop je voor een euro een groot stuk gember op de markt, in de supermarkt of bij de groenteboer. Gelukkig maar!

De Chinezen gebruiken het al eeuwenlang tegen verkoudheid. Het verwarmt namelijk je longen en kan het slijm verdunnen. Je kunt er uiteraard zelf gemberthee van zetten, maar gember is ook erg lekker om te verwerken in smoothies, sappen en soepen. Het past dan ook perfect in deze kruidige wortel gember soep.

Wortel Gember Soep, voor extra weerstand

Wortel Gember Soep

voor 4 personen

  • 500 gram wortel
  • 2 eetlepels verse gember, fijngehakt
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel himalaya zout, of meer naar smaak
  • 1 theelepel natriumarme bouillonpoeder (ik gebruik een suikervrije variant)
  • 750 ml water
  • ter garnering: wat verse peterselie

Hak de uien in ringetjes. Verwarm dan de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Doe de ui en een snufje zout erin en leg de deksel op de pan. Laat de ui ongeveer 20 minuten zachtjes zweten. Hak ondertussen de knoflook en gember fijn, en hak de wortels in grove stukken.

Voeg, als de ui mooi zacht en zoet is geworden, de knoflook en gember toe, samen met alle specerijen. Bak het even een minuutje mee. Doe dan de wortels, water en bouillonpoeder erbij. Breng het geheel aan de kook, en laat het zo’n 20 minuten doorsudderen.

Als de wortel goed zacht is geworden, kun je de soep pureren met een staafmixer of in een hittebestendige blender. Serveer de soep met wat verse peterselie, en eventueel een zelfgebakken broodje of cracker.

Eet smakelijk! Wat doe jij het liefst met gember? Of heb jij een andere goede anti-verkoudheids remedie? Laat vooral je reactie achter bij de comments. Ik ben ook benieuwd wat jullie vinden van deze wortel gember soep!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Broccoli & Spinazie Detox SoepZuiverende Broccoli & Spinazie Detox Soep Snelle Tomaten Groentensoep - Passata di VerdureSnelle Tomaten Groentensoep – Passata di Verdure Tomaten Kokos Kikkererwten SoepTomaten Kokos Kikkererwten Soep Snelle Soep van Pastinaak en KikkererwtenSnelle Soep van Pastinaak en Kikkererwten

Categorie: Soepen, Vegan Tags: bouillonpoeder, garam masala, gember soep, knoflook, kokosolie, komijnpoeder, peterselie, rode ui, vegan, wortel gember soep, wortelsoep

Vorig bericht: « Bietjes en Zwarte Rijst Salade
Volgend bericht: Zelf appelmoes zonder suiker maken »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Christine zegt

    17 februari 2017 om 12:51 pm

    Heerlijke soep! En nog goedkoop ook. Tijdje terug gemaakt. M’n man vroeg me gisteren of ik het nog een keer wilde maken, dus vandaag staat het weer op het menu! Gember is ook zo lekker.. Deze soep is trouwens ook lekker met kokosmelk, voor de afwisseling.

    • Saskia zegt

      17 februari 2017 om 1:14 pm

      Kijk, als mensen er zelfs om gaan vragen.. haha, leuk om te horen, Christine!

  2. Demi zegt

    14 januari 2018 om 6:46 pm

    Wat een lekkere soep! Dit weekend gemaakt en zeker eentje om te onthouden 🙂

    • Saskia zegt

      15 januari 2018 om 9:00 am

      Wat leuk om te horen, Demi! 🙂

  3. Angela zegt

    25 september 2018 om 3:13 pm

    Heerlijk soepje! Bedankt. Ben gelijk aan het kijken bij je andere recepten.
    Gr Angela

    • Saskia zegt

      5 oktober 2018 om 9:55 am

      Wat leuk, Angela!! 🙂

  4. lilianne zegt

    24 januari 2019 om 11:24 am

    heerlijk soepje, net gemaakt

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact