Ook in de nazomer eet ik graag soepjes. En ja, zelfs soepjes met zoete aardappelen! Want die heb ik namelijk bijna altijd wel in huis. Dat maakt dit zo’n soepje wat je gewoon in een handomdraai even op tafel zet. In het weekend, als lunch bijvoorbeeld. Het is een simpele zoete aardappel soep met ras-el-hanout kruiden. De ideale snelle smaakmaker in dit geval!
Uiteraard kun je aan dit basissoepje nog een hoop andere smaakmakers of ingrediënten toevoegen. Denk aan een rood uitje, een rode peper of een ander soort groente. Net wat je lekker vindt! Ik maakte het soepje nu met wat ik op voorraad had, en dat waren slechts twee trostomaten en wat knoflook (naast de zoete aardappel, uiteraard!). En een vers lente-uitje, wat ik gebruikte ter garnering!
Meer lekkere soeprecepten vind je hier. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse courgette & avocado soep?
Simpele Zoete Aardappel Soep met Ras-el-Hanout
voor 4 kommetjes soep
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl ras-el-hanout
- 2 grote zoete aardappelen
- 2 trostomaten
- 1/4 tot 1/2 theelepel Keltisch zeezout, en wat versgemalen peper
- toppings: verse lente-ui, sesamzaad, olijfolie en chiliflakes
Instructies
- Hak de teentjes knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de knoflook toe.
- Voeg ook de kruiden toe en bak deze op een laag vuurtje een paar minuutjes mee onder voortdurend roeren.
- Schil de zoete aardappel en hak deze in blokjes. Voeg ze meteen toe aan de pan, en roer even goed door.
- Snijd ook de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan.
- Vul de pan dan met kokend water, zover dat alle groenten net onder water staan.
- Breng aan de kook en laat sudderen totdat de zoete aardappel beetgaar is. Dit kun je controleren met een vorkje, even prikken.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng de soep op smaak met het zeezout en de versgemalen peper.
- Serveer de soep met optionele toppings zoals een in reepjes gehakt lente-uitjes, zaadjes, olijfolie en wat chiliflakes voor iedereen die van extra pit houdt!
Wat is jouw favoriete ingrediënt om supermakkelijk soep van te maken?
Liefs,
Saskia