• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Baba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta

3 augustus 2017

Baba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta

Baba Ganoush, een lekkere dip gemaakt van aubergines, wordt standaard gemaakt met tahin. Ik maakte het dit keer echter zonder tahin, maar met amandelpasta. Ook voegde ik een hoop lekkere kruiden toe. Het is ideaal om te serveren bij de barbecue of een feestelijke borrel. Het smaakt lekker op een broodje, crackertje of wrap, of gewoon met een hoop rauwkost om te dippen!

Baba Ganoush komt van origine uit het Midden Oosten, en bevat eigenlijk altijd wel tahin (een pasta van sesamzaadjes). Officieel mag je mijn receptje dus ook geen Baba Ganoush meer noemen. Maar goed, wie kan het me kwalijk nemen? Ik had geen tahin meer in huis, en besloot een lekkere draai te geven aan het eeuwenoude traditionele recept, zodat ik iets lekkers kon serveren bij de barbecue. En ja, met amandelpasta is hij ook heel erg lekker… 🙂

Net als hummus kun je deze dip soms ook voorverpakt in de supermarkt kopen, maar helaas zit er standaard een vorm van suiker in. Dus koop je de saus vers, lees raadpleeg dan eerst goed het etiket. Waar je op moet letten, lees je hier.

Baba Ganoush zonder tahin, aubergine dip met Amandelpasta

Baba Ganoush met Amandelpasta

voor een klein kommetje

  • 1 grote aubergine
  • 2 el citroensap
  • 1 el amandelpasta
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • een flinke snuf Keltisch zeezout en versgemalen peper
  • 1/4 tl komijnzaad, gemalen
  • 1/4 tl milde paprikapoeder
  • 2 el olijfolie, of meer naar wens
  • ter garnering: olijfolie, paprikapoeder, chiliflakes en verse peterselie of koriander

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een vork gaatje in de aubergine, en plaats deze in de voorverwarmde oven.
  2. Bak de aubergine in 45 minuten rimpelig en goed gaar. Laat de aubergine dan even kort afkoelen.
  3. Snijd de aubergine doormidden en schep met een lepel het zachte vruchtvlees uit de schil.
  4. Gebruik een staafmixer of keukenmachientje om het vruchtvlees met de overige ingrediënten te mengen tot een gladde dipsaus.
  5. Garneer eventueel met wat extra olijfolie, een snufje paprikapoeder, chiliflakes en wat verse peterselie of koriander.

Geniet van je zelfgemaakte groente-dip! 🙂

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Gezonde Pompoen Hummus met KomijnzaadGezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad Pittige HummusPittige Hummus met Rode Peper Hummus met Walnoten & Geroosterde KnoflookHummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook Krokante Chiazaad en Boekweit CrackersKrokante Chiazaad & Boekweit Crackers

Categorie: Brood & Crackers, Feestinspiratie, Vegan Tags: amandelpasta, aubergine, barbecue, borrel, dip, dippen, dipsaus, feestelijk, feestje, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, saus, tahin, vegan, zelfgemaakt

Vorig bericht: « Makkelijke suikervrije kwarktaart met frambozen
Volgend bericht: Romige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Paula zegt

    3 augustus 2017 om 8:50 am

    Wat heerlijk! Kan het wel met tahin, voor als je juist geen amandelpasta in huis hebt? 😉

    • Saskia zegt

      4 augustus 2017 om 12:25 pm

      Uiteraard! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact