• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Italiaans Brood van Courgette en Amandelmeel

2 april 2016

Italiaans Brood van Courgette en Amandelmeel

Oe la la! Ik waan me zo in Italië met dit hartige amandelbrood! Bij een glaasje rode wijn (soms mag het!), is dit broodje puur genieten. Maar serveer het vooral ook bij de lunch, met een vers soepje als avondeten, of neem gewoon een stukje als hartig tussendoortje. Dit brood van courgette en amandelmeel stilt de stevige trek.

Wat dit amandelbrood zo naar Italië laat smaken, is een perfecte combinatie van Parmiggiano Regiano (oftewel Parmezaanse kaas), een flinke snuf oregano, zongedroogde tomaatjes en een courgette, die het broodje meteen lekker smeuïg maakt. Omdat er geen bloem of meel in zit, is het geheel glutenvrij. Het brood is gemaakt met fijngemalen amandelen (amandelmeel).

Je kunt het courgette & amandelbrood zonder beleg eten, of besmeren met wat geitenkaas, roomboter of goede olijfolie! Laat het broodje even goed afkoelen voor je het aansnijd. Bewaren in de koeling, of invriezen, kan uiteraard ook.

Italiaans Brood van Courgette en Amandelmeel

Italiaans Brood van Courgette en Amandelmeel

voor een cakeblik

  • 225 gram amandelmeel
  • 1 geraspte courgette (à 200 gram)
  • 2 eieren
  • 55 gram Parmezaanse kaas
  • 3 zongedroogde tomaten (uit olie)
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel (cider) azijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • flinke snuf Himalaya zout
  • snuf versgemalen peper

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Laat de zongedroogde tomaatjes even kort uitlekken en snijd deze in kleine stukjes. Klop de eieren kort los. Schep dan alle ingrediënten goed door elkaar.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het mengsel in het blik. Even goed verdelen. Dan kan het de oven in! Bak het gedurende 30 minuten, totdat het amandelbrood van boven mooi bruin is gekleurd. Bedek het blik dan met wat zilverfolie en plaats het terug in de oven. Laat de binnenkant verder gaar worden in 20-25 minuten. Als een satéprikker er schoon uitkomt, is het broodje klaar.

Laat het amandelbrood even afkoelen voor je het aansnijd. Dan is hij niet alleen lekkerder, hij valt ook minder snel uit elkaar. Afkoelen gaat uiteraard sneller als je het broodje even samen met het bakpapier uit het warme blik haalt!

Buon appetito! Aan wie serveer jij dit brood van courgette? Of bak jij toch liever een ander lekker brood?

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Appelcake met AmandelmeelSuikervrije Appelcake met Amandelmeel Suikervrij en Glutenvrij Boekweit BroodSuikervrij en Glutenvrij Boekweit Brood Glutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de OvenGlutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de Oven Meerzaden Zoete Aardappel Brood met VijgenMeerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen

Categorie: Brood & Crackers Tags: amandelbrood, amandelmeel, appel cider azijn, baking soda, courgette, ei, hartig brood, oregano, parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes

Vorig bericht: « Eiwitrijke Sperziebonen Salade
Volgend bericht: Bruine Rijstnoedels met Spicy Zalm en Broccoli »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Marianne zegt

    25 september 2016 om 6:51 pm

    Hoi Saskia,
    Vandaag het hartig Italiaans amandelbrood gebakken.
    Plakje geitenkaas erop en smullen maar. Het was echt heerlijk.
    Groetjes, Marianne

    • Saskia zegt

      26 september 2016 om 2:44 pm

      Fijn dat het gesmaakt heeft! 🙂

  2. Marieke zegt

    20 oktober 2016 om 3:36 pm

    Hoi Saskia,

    Ziet er lekker uit! Kan je het ook invriezen?

    • Marieke zegt

      20 oktober 2016 om 3:38 pm

      Oh, ik zie het al! Had niet goed gelezen 😉

  3. Ed zegt

    30 juni 2017 om 7:02 pm

    Ik ga vanavond jouw Italiaanse broodje maken. Ik vroeg me alleen af of het ook met de broedmachine gebakken kan worden?

    • Saskia zegt

      3 juli 2017 om 8:21 am

      Oei, ik zie je reactie nu pas. Ik heb het zelf nog nooit met een broodbakmachine gemaakt, dus ik zou eerlijk gezegd niet weten of dat ook kan. Heb je het inmiddels uitgeprobeerd?

  4. Lynn zegt

    20 juli 2017 om 8:25 pm

    Net gemaakt en super lekker!! Fijn om ook een hartig tussendoortje in de vriezer te hebben!

  5. nynke zegt

    24 augustus 2017 om 11:17 pm

    Hey! Ik heb echt net deze avond je website ontdekt en ben super enthousiast! Ik ben nu nog in de oriënterende fase van suikervrij gaan eten, maar heb al een vraagje! Mijn vraag gaat over amandelmeel haha. Amandelmeel bevat erg veel calorieën (ik weet het, moet je niet opletten haha, maar met een verleden aan eetstoornissen merk ik dat ik dat erg moeilijk vind haha)
    Ik moet van mezelf leren om de calorieën los te laten, maar ik vroeg me af wat voor suikervrij-meel je aan raadt voor de tussentijd als meer dan 500kcal per 100gr mijn hoofd nog niet aan kan :).

    Bedankt!

    • Saskia zegt

      29 augustus 2017 om 8:02 am

      Hallo nynke, het ligt er een beetje aan of je ook koolhydraatarm wilt eten. Dan zou je bijvoorbeeld sojameel of lupinemeel kunnen proberen. Ik ben zelf ook fan van havermeel, roggemeel en volkoren speltmeel. 😉

      • Nynke zegt

        1 september 2017 om 1:58 pm

        Havermeel en roggemeel klinkt super! Dankjewel!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact