• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Broodje met Geitenkaas en Vijgen

25 september 2016

Broodje met geitenkaas en vijgen

Een warm broodje met geitenkaas, honing en walnoten: dat bestelde ik vroeger steevast als ik buiten de deur ging lunchen. Een standaard broodje wat je maar oh, zo vaak op de menukaart aantreft. En nog steeds vind ik de combinatie van geitenkaas met iets zoets onweerstaanbaar! In plaats van honing zoet ik mijn broodje dan ook graag met vers fruit. Zoals dit broodje met geitenkaas en vijgen… ultiem genieten! 

Helaas zijn verse vijgen niet altijd goed verkrijgbaar in Nederland. Ik voelde me dan ook gezegend toen ik ze laatst weer eens in de winkel tegen kwam. Sappige verse vijgen: een delicatesse die ik pas leerde eten toen ik een jaar in Italië woonde. Daarvoor vond ik het eigenlijk maar gekke dingen. Maar in Italië was iedereen er altijd laaiend enthousiast over. Daar slurpten ze die dingen letterlijk leeg (wat er overigens niet heel appetijtelijk uitziet), of serveren ze hem met krokante stukjes ham als mooie anti-pasti. Che buono!

Voor dit broodje koos ik voor gemak. Ik gebruikte een suikervrij afbakbroodje! Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf een brood te bakken… Denk bijvoorbeeld aan dit makkelijke sodabrood of deze met pitten en zaden.

Broodje met geitenkaas en vijgen

Broodje met Geitenkaas en Vijgen

per persoon

  • 1 suikervrij afbakbroodje (even goed de etiketten lezen, dus!)
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 verse vijg
  • een klein stukje lente-ui
  • optioneel: een handje walnootjes en wat stroperige balsamico-azijn

Bak het broodje af volgens de aanwijzingen op te verpakking. Snijd het broodje in de lengte doormidden. Smeer de geitenkaas erover uit, en beleg met plakjes vijg. Hak een stukje lente-ui in ringetjes en strooi deze eroverheen. Garneer optioneel nog met wat grofgehakte walnoten en een beetje balsamico (ik ben verliefd op de Gran Moro azijn uit Modena… erg prijzig, maar overheerlijk!)

Hoe gebruik jij de verse vijgen? Heb je weleens de combinatie van geitenkaas en vijgen geprobeerd? Ik ben benieuwd! Tag mij #blijsuikervrij of laat een reactie achter bij de comments.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Hummus met Walnoten & Geroosterde KnoflookHummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook Suikervrij en Glutenvrij Boekweit BroodSuikervrij en Glutenvrij Boekweit Brood Hartige Boekweit Pannenkoeken of WrapsHartige Boekweit Pannenkoeken of Wraps Gezonde Eiersalade met AvocadoEiersalade met Avocado

Categorie: Brood & Crackers, Suikervrij Lunchen Tags: balsamico, broodje met geitenkaas en vijgen, geitenkaas, geitenkaas en vijgen, lente-ui, verse vijgen, walnoten

Vorig bericht: « Peren Crumble Ontbijt
Volgend bericht: Ella’s Snelle Vegan Pasta »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Marlies zegt

    21 december 2017 om 10:32 am

    Wat voor afbak broodjes gebruik je hiervoor?
    Ik ben al een tijd op zoek naar volkoren afbakbroodjes, waar heb jij deze vandaan?

    • Saskia zegt

      28 december 2017 om 2:32 pm

      Volkoren afbakbroodjes zijn inderdaad erg moeilijk te vinden. Ik weet helaas niet meer uit mijn hoofd welke broodjes dit waren, maar ik denk van de bio-winkel!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact