• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Cashewnoten Pesto met Spinazie

5 september 2016

Cashewnoten Pesto met Spinazie

Budget is belangrijk. Ik hou ontzettend van zelfgemaakte pesto, dus als mijn basilicumplantje weer eens overleden is én alle pijnboompitjes op zijn, dan wordt ik creatief: ik maak pesto met de gekste ingrediënten! Alle restjes uit de koelkast maak ik op. Zo had ik van de week nog wat spinazie over en besloot ik deze te gebruiken voor een overheerlijke pesto pasta maaltijd. Met een cashewnoten pesto, die ook nog eens lekker goedkoop te maken is!

Heb jij weleens de ingrediëntenlijst bestudeerd van een potje prefab pesto? Tegenwoordig weten de fabrikanten hun ingrediënten zo tactisch bij elkaar te zoeken, dat wat erin gaat, allemaal lekker goedkoop is! Vaak wordt olijfolie vervangen door goedkope zonnebloemolie, de Parmezaanse kaas wordt vervangen door een berg zout. De pijnboompitten? Daar moet je vaak goed naar zoeken. Die zijn immers ook best prijzig. Waarom zouden we dat thuis ook niet doen en een cashewnoten pesto proberen?

Ik durfde de felgroene pesto niet meteen door het maaltje van mijn peuter te doen. De kans was aanwezig dat hij dan zijn hele bord zou laten staan. Op zijn bordje lagen dan ook volkoren spelt penne, wat stukjes paprika en courgette. Wij schoven ook aan, en hadden alles al door elkaar geroerd op ons bord! Al snel wekte het potje pesto op de eettafel zijn interesse. Ik legde een kloddertje op zijn bord, en hij gebruikte het als een soort dipsaus. Eerst dipte hij de penne door de klodder pesto, en dan ging de pasta zijn mondje in. Dit was het kantelmoment: zijn bordje werd snel naar voren geschoven en hij wees enthousiast naar het potje. Yes, ook deze pesto was peuter-proof!

Cashewnoten Pesto met Spinazie

Cashewnoten Pesto met Spinazie

  • 100 gram spinazie
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram Parmezaanse kaas, of Pecorino
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • een flinke scheut olijfolie
  • een snuf (Himalaya-) zout en peper

Was de spinazie. Mix dan alle ingrediënten in een kleine keukenmachine. Voeg olijfolie toe totdat je de olijfolie vloeibaar genoeg vind. Of, begin met drie eetlepels olijfolie, en voeg voor de rest het kookvocht van de pasta toe om de gewenste structuur te krijgen.

Je kunt de pesto gebruiken als dip, op een cracker of een broodje. Of, maak met volkoren pasta en groenten een overheerlijke snelle avondmaaltijd!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Eiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen PureeEiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen Puree Pasta met Courgette & Zonnebloempitten PestoSpelt Pasta met Courgette & Zonnebloempitten Pesto Bonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt CroutonsBonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt Croutons Baba Ganoush, aubergine dip met AmandelpastaBaba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta

Categorie: Brood & Crackers, Hoofdgerechten Tags: avondmaaltijd, boterham, broodbeleg, cashewnoten, cashewnoten pesto, cracker, diner, dip, hoofdgerecht, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pesto, spinazie, suikervrij, zelfgemaakt, zonder pakjes en zakjes

Vorig bericht: « Zwarte Bonen Brownie met Rozijntjes
Volgend bericht: 5 x Zomerse Salade »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. W.Bakker zegt

    8 september 2017 om 9:10 am

    Gebruik je ongebrande cashewnoten?

    • Saskia zegt

      14 september 2017 om 3:15 pm

      Het kan allebei! Net wat je lekkerder vindt! 😉

  2. Anouk zegt

    11 april 2018 om 10:22 pm

    Hoelang en waar kan je dit bewaren?

    • Saskia zegt

      12 april 2018 om 5:32 pm

      Zo’n 4 a 5 dagen, goed afgesloten in de koelkast. Zorg voor een laagje olijfolie bovenop, dan kun je het vaak nog ietsje langer goed houden!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact