• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Courgette & zonnebloempitten havermout brood

25 juli 2017

Courgette & zonnebloempitten havermout brood

Dit is natuurlijk geen écht brood, want dat moet rijzen en daar ben je dus uren zoet mee. Dat is dan ook precies de reden waarom ik zelden brood bak. Ik heb er het geduld niet voor… Dit havermout brood is dus meer een hartige cake, die je maakt in een handomdraai en je bij de lunch lekker kunt beleggen met bijvoorbeeld hummus, zelfgemaakte pesto of superfood nutella.Ik serveer graag een paar plakjes van dit broodje bij een frisse salade, zodat ik voor mijn gevoel toch een lekkere vullende lunch op heb. Daarnaast smaakt het brood extra lekker met wat rauwkost!

Het brood kun je prima een klein weekje bewaren in de koelkast, maar verpak het dan wel goed luchtdicht. Ik vind het vervolgens zelf het lekkerst om het broodje nog even te toasten in een broodrooster voor ik het opeet, dat geeft het broodje net een wat fijnere structuur.

Courgette & zonnebloempitten havermout brood

Courgette & zonnebloempitten havermout brood

Benodigdheden: foodprocessor, cakevorm

Voor een cakevorm

  • 120 g geraspte courgette (vocht uitgeknepen)
  • 250 g havermout
  • 20 g lijnzaad
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl Keltish zeezout
  • 3 eieren
  • 100 ml amandelmelk, ongezoet
  • 1 el appel azijn
  • 30 g zonnebloempitten
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng de courgette, havermout, lijnzaad, baking soda, kaneel en zout in de foodprocessor.
  3. Voeg dan de eieren, amandelmelk en appel azijn toe en meng tot een beslag.
  4. Roer met de hand de zonnebloempitten erdoor en bewaar twee eetlepels zonnebloempitten voor bovenop.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en spatel het beslag erin. Verdeel het goed en strooi de resterende zonnebloempitten eroverheen.
  6. Bak het broodje in 40 minuten van boven goudbruin en dek de bakvorm dan af met aluminiumfolie. Bak nogmaals 10 à15 minuten, totdat een satéprikkertje er schoon uit komt.
  7. Laat even goed afkoelen voor je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
26Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Glutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de OvenGlutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de Oven Meerzaden Zoete Aardappel Brood met VijgenMeerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen Gistvrij Speltbrood uit de ovenGistvrij Speltbrood uit de Oven Suikervrije Appelcake met AmandelmeelSuikervrije Appelcake met Amandelmeel

Categorie: Brood & Crackers Tags: appel azijn, baking soda, brood, courgette, eieren, haver, havermout, havermout brood, kaneel, lijnzaad, suikervrij, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Zomerse Half-baked Oats met Nectarine & Bosbessen
Volgend bericht: Kerrie Kikkererwten Salade voor bij de BBQ »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Cindy zegt

    28 juli 2017 om 5:46 pm

    Lekker en vullend. Ik vond hem alleen wat te zoet smaken (ik denk door havermout??). Heb jij nog tips Saskia?

    • Saskia zegt

      31 juli 2017 om 9:05 am

      Een deel van de havermout vervangen door volkoren spelt? Dat kan mogelijk helpen.

  2. Denise zegt

    28 juli 2017 om 7:40 pm

    Hoi Saskia,

    Complimenten voor je site! Heerlijke gerechten!
    Kun je dit brood ook in de vriezer bewaren?

    Groetjes,
    Denise

    • Saskia zegt

      31 juli 2017 om 9:04 am

      Ja hoor, dat kan. Ik zou het dan eerst in plakken snijden en dan invriezen.

  3. Sanne zegt

    30 juli 2017 om 11:29 am

    Mijn zonnebloempitten worden groen na het bakken hoe kan ik dat voorkomen?

    • Saskia zegt

      31 juli 2017 om 9:00 am

      Oei, ja nu je het zegt: Zonnebloempitten willen nog weleens reageren met de baking soda waardoor ze groen uitslaan. Je kunt dit voorkomen door de zonnebloempitten alleen over de top te strooien. Ik had er zelf geen last van, maar mogelijk helpt het ook als de baking soda eerst even rustig reageert met het zuur, en je dus als allerlaatste de pitten toevoegt, en het beslagje even laat rusten tussendoor.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact