• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Hummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook

9 februari 2014

Hummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook

Heerlijke hummus met walnoten. Dat is alles wat ik erover zou moeten zeggen. Oh ja, en hoe perfect hummus is! Als dipsaus op de namiddag, voor wat worteltjes, komkommer of reepjes paprika. Hij doet het ook goed op een ouderwets toastje, of een zelfgemaakte speltcracker, want die zijn tenminste suikervrij. Maar ook op een hartige boekweit pannenkoek, als lunch. Ok, op een boterham uiteraard, of een zelfgemaakte speltboterham mag ook!

Ik maak echt niet altijd zelf mijn hummus, hoor. Maar soms heb ik gewoon zin in een ander smaakje dan die standaard hummus uit de supermarkt. Zodra je hummus met een smaakje in de supermarkt zoet, verschijnen er opeens vreemde ingrediënten op de ingrediëntenlijst. Gekke e-nummers, of een vorm van suiker. En die is écht niet nodig in hummus! Eerder maakte ik al een pittige hummus met rode peper. Nu was het de beurt aan knoflook en walnoten om te shinen. Het werd dus een lekkere noot-achtige hummus. Vol goede vetten, uit de walnoten en de olijfolie!

Hummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook

  • 1 blikje kikkererwten
  • 2-3 grote tenen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 1/4 cup, of een klein handje walnoten
  • ongeveer 100 ml extra vergine olijfolie
  • een flinke snuf (himalaya-) zout

Hak de knoflook fijn en breek de walnoten in stukjes. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin een klein beetje olijfolie. Rooster hierin de knoflook en de walnoten, tot de knoflook een beetje bruin kleurt.

Spoel de kikkererwten af met water. In een keukenmachine vermaal vervolgens de kikkererwten met het sap van de halve citroen en het mengsel uit de koekenpan. Voeg terwijl de keukenmachine draait olijfolie toe, totdat het mengsel de gewenste substantie heeft (bij mij bijna 100 ml). Voeg als laatste een flinke snuf zout toe en laat de machine nog even kort draaien.

Serveer bijvoorbeeld als lunch op een lekkere boekweit pannenkoek, met wat spinazie en walnootjes. Je kunt deze geroosterde knoflook en walnoten hummus in een luchtdicht verpakte container een aantal dagen in de koeling bewaren. Smeren maar!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Pittige HummusPittige Hummus met Rode Peper Simpele Spelt Tortilla's van Volkoren SpeltmeelSimpele Spelt Tortilla’s van Volkoren Speltmeel Gezonde Pompoen Hummus met KomijnzaadGezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad Avocado Salade met Wortel en KikkererwtenAvocado Salade met Wortel en Kikkererwten

Categorie: Brood & Crackers, Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: citroen, hummus met walnoten, kikkererwten, knoflook, olijfolie, vegan, walnoten

Vorig bericht: « Hartige Boekweit Pannenkoeken of Wraps
Volgend bericht: Tomaten Kokos Kikkererwten Soep »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Heidi zegt

    8 maart 2018 om 5:58 am

    Hoi Saskia,
    In veel recepten zitten citrusvruchten. Deze eet ik niet, wat kan ik als alternatief gebruiken ?

    Groet,
    Heidi

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact