Je hebt echt niet altijd eitjes nodig om lekkere crackers te maken! Dat bewijst ook dit recept voor kikkererwtenmeel crackers. Ideaal dus als je probeert volledig plant-based of vegan te eten. De truc is om de crackers goed dun uit te rollen, dan worden ze lekker krokant als ze afkoelen. Mijn favoriete beleg? Een lekkere zelfgemaakte pesto of chia jam!
Kikkererwtenmeel is een fijngemalen vorm van gedroogde kikkererwten. Je koopt het meel in de natuurvoedingswinkels of (als je geluk hebt), staat het ook in de uitgebreidere natuurvoedingsschappen in de grotere supermarkten. Het bevat van nature lekker veel eiwitten en is helemaal glutenvrij. Wil je verder aan de slag met het meel? Maak dan ook eens deze wraps, lekkere socca’s of quiche met kikkererwtenmeel.
Kikkererwtenmeel Crackers met Pompoenpitten
Voor ongeveer 6 crackers
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 1 eetlepel pompoenpitten
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 ml water
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het meel, de pompoenpitten, zout, wijnsteenbakpoeder en olijfolie. Voeg dan langzaam steeds iets meer water toe, totdat het mengsel goed aan elkaar gaat plakken. Kneed het tot een bal.
Rol de bal zo dun mogelijk uit tussen twee vellen bakpapier en steek er met een glas ronde crackers uit. Leg deze op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Of kies ervoor om ze met een mesje in rechthoeken te snijden, dan kun je ze later makkelijk breken in de juiste vorm. Bak de crackers af in 18-20 minuten. De baktijd kan per oven een beetje verschillen, dus hou de oven de laatste minuten goed in de gaten.
Laat de crackers even goed afkoelen, dan worden ze ook goed knapperig. Bewaar ze vervolgens in een luchtdichte verpakking.
That’s it! Voor meer lekkere zelfgebakken brood en cracker recepten kijk je hier. Ga jij deze crackers maken? Laat me weten of ze in de smaak vallen! Je kunt een reactie achter laten bij de comments of via één van mijn social media kanalen.
See you there!