• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Koolhydraatarme Bagels met Courgette & Kokosmeel

3 juni 2017

Koolhydraatarme Bagels met Courgette & Kokosmeel, Low Carb

Bagels? Ja, sinds kort heb ik een mooie siliconen bagelvorm. En dat is stiekem best leuk. Ik heb al zoveel leuke ideeën voor zoete en hartige bagels! Ik begin vandaag met een recept voor koolhydraatarme bagels met courgette. Ideaal voor iedereen die wat minder koolhydraten wil eten, maar toch gewoon een leuk broodje wil beleggen.

Ben je nog niet gewend aan koolhydraatarme baksels? Be warned. Uiteraard is de substantie écht wel anders dan brood. Helemaal als je met kokosmeel bakt, kunnen baksels wat zachter en sappiger blijven. Ik vind dit zelf wel lekker voor de afwisseling… Maar verwacht dus geen écht stevig brood. Dan kun je beter een sodabrood of speltbrood bakken. Maar die zijn weer niet koolhydraatarm of glutenvrij. En dat zijn deze bagels allebei wel!

Deze bagels zijn het lekkerst met wat frisse groenten, zoals een schijfje tomaat en wat sla. Daarnaast zijn kaas en hummus mijn favorieten qua beleg. Ik ben benieuwd hoe jullie ze gaan beleggen! Zoek je meer koolhydraatarme broodjes? Maak dan ook eens deze bolletjes of kaasmuffins.

Koolhydraatarme Bagels met Courgette & Kokosmeel

Koolhydraatarme Bagels met Courgette & Kokosmeel

Voor 5 bagels

  • 1 grote courgette
  • 4 eieren
  • 55 gram kokosmeel
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl Keltisch zeezout met zeewier
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 tl appel cider azijn of citroensap
  • 1 el sesamzaad + ½ tl als topping
  • olijfolie of kokosolie, om de bakvorm in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de courgette fijn en schep deze in een fijne zeeg. Druk en knijp met je handen het merendeel van het vocht uit de courgette. Weeg dan 185 gram van de courgette af. Meng dit met de eieren, kokosmeel, baking soda, zeezout, nootmuskaat en als laatste de appel cider azijn en eetlepel sesamzaad. Vet de donutvorm in met olijfolie en verdeel het mengsel over de vorm. Strooi sesamzaadjes over de bagels en bak ze in 18-20 minuten af. Haal de bagels meteen uit de bakvorm en laat ze op een rooster goed afkoelen.

Ik gebruik de laatste tijd steeds vaker zeezout met zeewier. Ideaal, omdat hier van nature wat jodium in zit. Zo kom je niets te kort als je geen boterham eet. Uiteraard kun je ook kiezen voor ander zout. De bagel/donut vorm kocht ik hier.  Daar gaan we de komende tijd nog veel meer lekkere recepten mee maken! 🙂

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Appelcake met AmandelmeelSuikervrije Appelcake met Amandelmeel Suikervrij Bananenbrood met Appel & SpeculaasBananenbrood met Appel en Speculaas Glutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de OvenGlutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de Oven Suikervrij en Glutenvrij Boekweit BroodSuikervrij en Glutenvrij Boekweit Brood

Categorie: Brood & Crackers Tags: appel cider azijn, bagels, baking soda, courgette bagels, eieren, kokosmeel, koolhydraatarm, koolhydraatarme bagels, low-carb, suikervrij brood, walnoten

Vorig bericht: « Anne’s Healthy Snickers Repen met Pindakaas
Volgend bericht: Paprika Sap en Kidsproof recepten met paprika »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Smac zegt

    4 juni 2017 om 11:44 am

    Ziet er lekker uit! Heb ze nu in de oven staan, in een muffinvorm. Ben benieuwd of dit ook met bijv. wortel en paprikapoeder kan! Welkome afwisseling voor alle salades tussen de middag!

  2. Laura zegt

    26 juni 2017 om 3:03 pm

    ik heb ze ook gemaakt in een muffinvorm. vind het niet echt broodjes, maar zullen het prima doen bij het ontbijt of na het sporten. ga er denk ik nog wel wat variaties op verzinnen. uitgebakken spek erdoor, wat (vegan) kaas, kokosmeel vervangen voor amandel, groentes veranderen… of misschien wel in een grote vorm als hartige taart.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact