• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pita Broodjes van Havermout en Kokosyoghurt

19 februari 2017

Havermout Broodjes met Kokosyoghurt, glutenvrij, zuivelvrij, lactosevrij

Dit zijn ontzettend lekkere pitabroodjes voor bij een kom soep, of gewoon als ontbijt of lunch. Je maakt deze broodjes van havermout en kokosyoghurt al met een paar ingrediënten, en ze zijn erg lekker als je wat minder prefab brood wilt eten. Daarnaast zijn deze broodjes helemaal gluten-, zuivel- en lactosevrij, wat voor mensen met een intolerantie zeker een uitkomst is. Met dit basisrecept kun je naar wens variëren. Je kunt wat (Italiaanse) kruiden toe voegen, of juist wat rozijntjes als je zoete broodjes wilt maken!

Veel havermoutbroodjes worden gemaakt met Griekse yoghurt en dit is ook erg lekker (zoals deze van Beaufood). Deze broodjes zijn rijk aan eiwitten. Alleen zijn deze broodjes niet geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie, of mensen die liever geen zuivel eten. Ik probeerde het recept daarom aan te passen door de Griekse Yoghurt één op één te vervangen door kokosyoghurt. Dit lukte helaas niet, omdat het beslagje veel te vloeibaar werd. Met een aantal kleine aanpassingen ontstonden vervolgens deze haverbroodjes!

Pita Broodjes van Havermout en Kokosyoghurt

Omdat deze pitabroodjes juist gemaakt worden met kokosyoghurt bevatten ze relatief gezien weer iets minder eiwitten en iets meer vetten. Gelukkig zijn dit allemaal goede vetten, en hoeven we ons hierover dus weinig zorgen te maken!

Havermout Pita's met Zelfgemaakte Chocoladepasta

Ik deel met jullie een basisrecept voor de haver kokosyoghurt pita’s, die je nog naar wens kunt aanpassen!

Pita Broodjes van Havermout en Kokosyoghurt

voor 4 pita broodjes

  • 100 gram havermeel (of fijngemalen havermout, dit kun je ook zelf doen in een koffiemolentje) (koop een glutenvrije variant als je helemaal glutenvrij moet eten)
  • 100 gram kokosyoghurt (kies een suikervrije variant, ik gebruikt de kokos start van Abbot Kinney’s)
  • 20 gram grove havermout of havervlokken
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • een snuf Himalaya zout
  • optioneel: wat sesamzaad ter garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het havermeel met de eieren, snuf zout en de kokosyoghurt (ik deed dit in de keukenmachine, maar het kan ook met de hand.) Voeg dan de lijnzaad en havervlokken toe. En roer deze er (met de hand) door heen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een lepel 4 hoopjes van het beslag op de bakplaat. (Ik had broodjes van ongeveer 2 à 3 eetlepels beslag.) Garneer de broodjes naar wens met wat sesamzaad.

Bak de broodjes dan gaar in de voorverwarmde oven. Dit duurt ongeveer 25 minuten, maar hou de laatste minuten de oven in de gaten. De precieze baktijd is afhankelijk van hoe dik je de broodjes maakt!

Serveertips! Lekker met deze chocopasta, of met wat geitenkaas, kiemen en tomaatjes.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Koolhydraatarme en glutenvrije broodjes van amandelmeelVezelrijke Bolletjes van Amandelmeel & Psyllium vezels Meerzaden Zoete Aardappel Brood met VijgenMeerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen Courgette & zonnebloempitten havermout broodCourgette & zonnebloempitten havermout brood Zelfgebakken Lijnzaad Brood zonder GistZelfgebakken Lijnzaad Brood zonder Gist

Categorie: Brood & Crackers Tags: broodjes, eieren, havermeel, havermout, havervlokken, kokos, kokosyoghurt, lactosevrij, lijnzaad, pita, pitabroodjes, zout

Vorig bericht: « Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!)
Volgend bericht: Zoete aardappelsoep met Paprika & Garam Masala »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact