• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad

23 oktober 2017 Reageer

Gezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad

Ik ben wat lui geweest de afgelopen maanden, want ik kocht mijn hummus gewoon in de winkel. En alhoewel daar niet zo heel veel mis mee is als je een suikervrije variant koopt, valt het me toch altijd weer op hoeveel zonnebloemolie er in zit. Ik was dan ook ontzettend blij dat ik eindelijk weer eens zelf een overheerlijke hummus had gemaakt. En in deze pompoen hummus met komijn, gaat slechts een klein beetje pure olijfolie. Stukken beter!En deze smaakt ook nog eens lekker herfstig. Ik vind het koken met pompoen echt fantastisch in de herfst. Al is het in stukken hakken altijd wel een dingetje. 😉 Maar goed, als je eenmaal een fijne pompoenpuree hebt bereid, dan kun je er zoveel mee. Ik maakte er namelijk recent ook een lekkere vegan pastasaus van. Stay tuned, want dat recept houden jullie uiteraard van mij tegoed.

Gezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad

Gezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad

voor de pompoenpuree:

Snijd de pompoen doormidden en leg deze met de snijkanten op een met bakpapier bekleed ovenrooster.  Verwarm de oven voor op 200 graden en bak vervolgens de pompoen goed gaar in ongeveer 30 minuten. De schil zal goed bruin kleuren, dat is niet erg. Schep vervolgens met een lepel het zachte oranje vruchtvlees uit de schil en pureer dit fijn.

voor de hummus:

  • 230 g pompoenpuree (dit maak je van ongeveer een halve flespompoen
  • 200 g kikkererwten, voorgekookt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl komijnzaad, gemalen
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • ter garnering: pompoenpitten, olijfolie en chilifakes (optioneel)

Weeg de pompoenpuree af en met het met een keukenmachine of staafmixer samen met de andere ingrediënten tot een gladde puree. Voeg naar wens nog een beetje water of wat extra olijfolie toe, totdat de pompoen hummus de gewenste substantie heeft. Ik serveerde de hummus met wat pompoenpitten, een lepeltje olijfolie en een klein snufje chiliflakes.

Je kunt de hummus goed luchtdicht verpakt een klein weekje bewaren in de koelkast. Geniet ervan!

Liefs, 

Saskia

Ontdek hier meer lekkere recepten met pompoen!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Baba Ganoush, aubergine dip met AmandelpastaBaba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta Pittige HummusPittige Hummus met Rode Peper Hummus met Walnoten & Geroosterde KnoflookHummus met Walnoten & Geroosterde Knoflook het recept voor guacamole van Jason WrobelDe Lekkerste Zelfgemaakte Guacamole

Categorie: Brood & Crackers, Feestinspiratie, Vegan Tags: aperitief, borrel, citroen, dip, dipsaus, hummus, kikkererwten, knoflook, komijn, komijnzaad, olijfolie, pasta, plantaardig, pompoen, pompoenpuree, saus, spreads, tahin, tapas, vegan

Vorig bericht: « Cacao Cookie Dough van Kikkererwten & Dadels
Volgend bericht: Eetdagboek van mijn werkvakantie in Antwerpen »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact