Ik ben wat lui geweest de afgelopen maanden, want ik kocht mijn hummus gewoon in de winkel. En alhoewel daar niet zo heel veel mis mee is als je een suikervrije variant koopt, valt het me toch altijd weer op hoeveel zonnebloemolie er in zit. Ik was dan ook ontzettend blij dat ik eindelijk weer eens zelf een overheerlijke hummus had gemaakt. En in deze pompoen hummus met komijn, gaat slechts een klein beetje pure olijfolie. Stukken beter!En deze smaakt ook nog eens lekker herfstig. Ik vind het koken met pompoen echt fantastisch in de herfst. Al is het in stukken hakken altijd wel een dingetje. 😉 Maar goed, als je eenmaal een fijne pompoenpuree hebt bereid, dan kun je er zoveel mee. Ik maakte er namelijk recent ook een lekkere vegan pastasaus van. Stay tuned, want dat recept houden jullie uiteraard van mij tegoed.
Gezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad
voor de pompoenpuree:
Snijd de pompoen doormidden en leg deze met de snijkanten op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak vervolgens de pompoen goed gaar in ongeveer 30 minuten. De schil zal goed bruin kleuren, dat is niet erg. Schep vervolgens met een lepel het zachte oranje vruchtvlees uit de schil en pureer dit fijn.
voor de hummus:
- 230 g pompoenpuree (dit maak je van ongeveer een halve flespompoen
- 200 g kikkererwten, voorgekookt
- 2 teentjes knoflook
- 2 el tahin (sesampasta)
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl komijnzaad, gemalen
- 2 el olijfolie extra vergine
- ter garnering: pompoenpitten, olijfolie en chilifakes (optioneel)
Weeg de pompoenpuree af en met het met een keukenmachine of staafmixer samen met de andere ingrediënten tot een gladde puree. Voeg naar wens nog een beetje water of wat extra olijfolie toe, totdat de pompoen hummus de gewenste substantie heeft. Ik serveerde de hummus met wat pompoenpitten, een lepeltje olijfolie en een klein snufje chiliflakes.
Je kunt de hummus goed luchtdicht verpakt een klein weekje bewaren in de koelkast. Geniet ervan!
Liefs,
Saskia
Ontdek hier meer lekkere recepten met pompoen!
Geef een antwoord