• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Sanne’s rijke notenbrood met gedroogd fruit

23 juli 2018 5 Reacties

Sanne's rijke notenbrood met gedroogd fruit

Word je ook zo blij als je denkt aan noten? Kun je op de markt de notenkraam niet passeren zonder iets te kopen? Heb je een neus voor de geur van vers geroosterde noten en zaden? Nou, je hebt een hele goede reden om dol op noten te zijn! “A handful of nuts a day keeps the doctor away“. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die ten minste 20 gram noten per dag consumeren, minder snel potentieel dodelijke aandoeningen zoals hartaandoeningen en kanker ontwikkelen. Het eten van noten verminderde het risico op hartziekten met bijna 30%, het risico op kanker met 15% en het risico op vroegtijdig overlijden met 22%. Noten bevatten veel vezels, magnesium en meervoudig onverzadigde vetten – voedingsstoffen die gunstig zijn voor het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten en die het cholesterolgehalte kunnen verlagen. Hoewel noten vrij veel vet bevatten, bevatten ze ook veel vezels en eiwitten, en er zijn aanwijzingen dat noten het risico op obesitas na verloop van tijd kunnen verminderen.

Welnu, dit zou je meer dan genoeg redenen moeten geven om verliefd te worden op dit hemelse zaden & notenbrood met gedroogd fruit. Een ware traktatie voor jezelf en natuurlijk ook voor de mensen om je heen!

Sanne's rijk gevulde notenbrood met gedroogd fruit

Rijk notenbrood met gedroogd fruit

Benodigdheden: oven, cakeblik

Bereidingstijd: 60 min.

Ingrediënten:

  • 65 gr ongebrande hazelnoten
  • 65 gr ongebrande vlies amandelen
  • 65 gr pompoenpitten
  • 65 gr zonnebloempitten
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 50 gr sesamzaadjes
  • 50 g sultana rozijnen
  • 65 gr medjool dadels
  • 50 g gedroogde abrikozen ongezwaveld
  • 65 gr gedroogde vijgen
  • 0,5 theelepel zeezout
  • 1 el kaneel ceylon
  • 30 gr kokosolie gesmolten
  • 2 el honing rauw – optioneel (laat dit weg als je helemaal geen toegevoegde suikers wilt gebruiken)
  • 3 eieren maat L
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, 356 Fahrenheit – hete lucht.
  2. Meng de noten, zaden en zeezout in een grote kom.
  3. Hak de dadels, abrikozen en vijgen in kleine stukjes en meng ze, samen met de rozijnen, met de kaneel. Zorg dat de stukjes licht bekleed zijn met kaneel, dit voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken.
  4. Voeg dan de gesmolten kokosolie toe aan de noot / zaad-mix en roer goed.
  5. Voeg vervolgens de fruitmix toe aan het mengsel en roer door.
  6. Optioneel kun je de honing toevoegen. Zorg dan dat deze goed verdeeld wordt.
  7. Voeg als laatste de eieren één voor één toe en roer tot ze volledig zijn opgenomen in het mengsel.
  8. Vet een cakeblik in, of bekleed deze met bakpapier. Giet het mengel erin en zet het gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Gebruik een niet al te groot cakeblik zodat het brood wat hoogte houdt.
  9. Laat het rijke notenbrood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Dit is een recept gemaakt én gefotografeerd door gastblogger Sanne, van The Little Cherry Tree! Enjoy!

Bron: http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/nuts-health-benefits-cancer-heart-disease-prevention-study-research-a7456156.html
Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Glutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de OvenGlutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de Oven Simpele Lijnzaad & Amandelmeel CrackersSimpele Lijnzaad & Amandelmeel Crackers Meerzaden Zoete Aardappel Brood met VijgenMeerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen Gistvrij Speltbrood uit de ovenGistvrij Speltbrood uit de Oven

Categorie: Brood & Crackers Tags: amandelen, eieren, gastblog, gedroogd fruit, hazelnoten, honing, kokosolie, lijnzaad, medjool dadels, notenbrood, pompoenpitten, sanne, sesamzaad, the little cherry tree, zaden, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Ja maar, ik heb gewoon geen zelfcontrole! (Of toch wel?)
Volgend bericht: Tamari rijst met gegrilde venkel, paprika en tempeh »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Karin zegt

    26 juli 2018 om 10:40 pm

    Heb hem gemaakt
    Vond hem heerlijk maar wel erg compact door de vele noten
    Kan je hem ook invriezen ?
    Katin

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      31 juli 2018 om 3:55 pm

      Ik heb dit zelf niet geprobeerd, dus kan hier helaas geen uitspraak over doen. Ik zou zeggen, probeer het met een stukje! 😉

      Beantwoorden
  2. Roos zegt

    29 juli 2018 om 9:16 am

    De vulling klinkt ernstig lekker. Ga deze zeker maken. Maar ben ook benieuwd, net als de vorige reactie, of het kan worden ingevroren.
    Groetjes Roos

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      31 juli 2018 om 3:55 pm

      Ik heb dit zelf niet geprobeerd, dus kan hier helaas geen uitspraak over doen. Ik zou zeggen, probeer het met een stukje!

      Beantwoorden
  3. José zegt

    29 april 2020 om 11:58 am

    Wat ik heel graag van je wil weten is of er überhaupt gedroogd fruit zonder suiker te koop is. Mijn ervaring is dat alles wat ik koop echt zoet is, ik denk dat dit niet alleen door de natuurlijke suikers komt maar door toegevoegd suiker. Graag wil ik van je horen hoe jij hier over denkt en wat jouw ervaring is. Ik let er altijd bewust op Dat wat ik eet zo min mogelijk suiker bevat.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact