• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Snelle Geitenkaas & Lijnzaad Crackers

21 februari 2014

Snelle Geitenkaas & Lijnzaad Crackers

Zin in een snel en hartig tussendoortje? Zoek je nog een goed zelfgemaakt hapje om te serveren bij de borrel, bijvoorbeeld als je visite hebt? Deze lijnzaad crackers maak je in 15 minuten! Het recept is ontzettend simpel, maar dat doet geen afbreuk aan de smaak. Als je een kaasliefhebber bent, kun je waarschijnlijk niet van deze lijnzaad crackers afblijven!

Al eerder maakte in ook deze tarwevrije kaasstengels, omdat ik merk dat zelf in de hartige snacks allerlei vormen van suiker, kleurstoffen en conserveermiddelen worden toegevoegd. Waarom niet zelf een lekker en gezond kaaskoekje maken zonder al die toevoegingen? En voor de glutenvrije eters onder ons, waarom niet zonder tarwe en blanke bloem?

Voor deze kaaskoekjes kun je allerlei zaden gebruiken. Dit keer koos ik voor lijnzaad en pompoenpitten. Lijnzaad is overigens wel perfect om te gebruiken, want als je het mengt met wat water, vormt het een plakkerig geheel. Dit zorgt ervoor dat de cracker, zodra gebakken, bij elkaar gehouden wordt.

Snelle Geitenkaas & Lijnzaad Crackers

voor 6 koekjes

  • 6 plakjes geitenkaas
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 6 eetlepels water
  • 1 theelepel pompoenpitten (of vervang door sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten, etc.)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de lijnzaad en water in een bakje, en laat de zaadjes zo’n 5 minuten weken. Snijd de plakjes kaas af. (ik gebruikte smalle plakjes, van een blok kaas). Leg de plakjes geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van de cracker die je wilt. (ik sneed de smalle plakjes doormidden en legde ze naast elkaar, voor een iets breder crackertje).

Meng het lijnzaadmengsel met de andere pitten en besmeer de plakjes geitenkaas met het zadenmengsel. Zorg dat de plakjes geitenkaas goed bedekt zijn, maar dat de laag zaden niet te dik is. Even netjes uitsmeren dus. Schuif de bakplaat is de oven, en bak de crackertjes gedurende 10 minuten af.

Warm zijn ze het lekkerst! Maar je kunt ze uiteraard ook luchtdicht verpakt een aantal dagen bewaren in de koelkast. Ze worden na verloop van tijd wel iets minder knapperig.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Simpele Lijnzaad & Amandelmeel CrackersSimpele Lijnzaad & Amandelmeel Crackers Meerzaden Zoete Aardappel Brood met VijgenMeerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen Sanne's rijke notenbrood met gedroogd fruitSanne’s rijke notenbrood met gedroogd fruit Gistvrij Speltbrood uit de ovenGistvrij Speltbrood uit de Oven

Categorie: Brood & Crackers Tags: geitenkaas, geitenkaas crackers, gezonde toastjes, lijnzaad, lijnzaad crackers, pompoenpitten, sesamzaad, toastjes

Vorig bericht: « Dadels & Spelt Repen
Volgend bericht: Gegrilde Puntpaprika Soep met Pesto »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Hanietgeniet zegt

    17 september 2014 om 2:54 pm

    Heerlijk!!
    Onze junkfood liefhebbende zoon kwam snuffelend de keuken in.
    Maar helaas, hij liep de keuken weer uit met een bakje naturel chips.
    Het goede nieuws is nu wel dat ik ze allemaal zelf kan opeten.
    Ik heb overigens gerapste kaas gebruikt omdat ik er bij bereiding achter kwam dat mijn gewone geitenkaas op was. Dit was wel een extra hindernis maar de smaak is er niet minder om.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact