• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Vegan Crackers met Zeewier & Chiazaad

3 november 2016

Vegan Crackers met Zeewier & Chiazaad

Crackers met zeewier?? Ik kan me voorstellen dat dat wat vraagtekens oproept! Laat ik allereerst beginnen met het waarom. Dan kan ik daarna vertellen hoe lekker ze zijn! Ik gebruik het omdat zeewier een perfecte vervanger is van zout. Lekker ziltig, maar stukken gezonder (lees: veel minder natrium!). Daarnaast kan het zijn, dat als je besluit minder brood te eten, je net iets te weinig jodium binnen krijgt. Dan is het koken met zeewier een oplossing!

Ik gebruik een zeewierenpoeder, dat er een beetje uitziet als een potje kruiden. Je kunt het makkelijk door de soep, de wokschotel of door een salade strooien.  Maar, het feit dat het zeewierenpoeder stukken minder natrium bevat dan zout, maakt het al een goede vervanger! Ik gebruik het zeewierenpoeder natuurlijk ook om de crackers van amandelmeel op smaak te brengen… Dit zijn 100% vegan crackertjes met al het goede wat de natuur ons te bieden heeft. Ze zijn erg lekker bij de soep, met een avocado-spread of zelfgemaakte hummus… (Of gewoon, iets minder vegan met een plakje kaas!)

Vegan Crackers met Zeewier & Chiazaad

Vegan Crackers met Zeewier & Chiazaad

Vegan Crackers met Zeewier & Chiazaad

voor 8-9 crackertjes

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel chiazaad + 3 eetlepels lauwwarm water
  • 3 eetlepels lauwwarm water
  • 1/2 theelepel 5-zeewierenpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (of andere kruiden, naar smaak)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kommetje één eetlepel chiazaad met 3 eetlepels lauwwarm water en zet deze even opzij. Weeg de amandelmeel af, en meng deze in een kom met de zeewierenpoeder en Italiaanse kruiden. Schep dan het chiazaad mengsel erdoor en kneed dit even goed door het mengsel.

Voeg de laatste eetlepel lauwwarm water toe en kneed het mengsel tot een bal. Leg deze tussen twee bakpapiertjes en rol de bal uit met behulp van een deegroller. Verwijder het bovenste bakpapiertje en snij de crackers op de gewenste maat met een mesje. (Haal eventueel de rommelige kantjes eraf. Maak hiervan een nieuw balletje, rol deze weer uit en snijd op maat.)

Plaats het bakpapier met de crackers op een ovenrooster en bak de crackers af in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten.

Ik ben benieuwd wat je van de crackers met zeewier vindt! Laat je een reactie achter bij de comments? Je kunt ook jouw foto’s delen op social media met #blijsuikervrij.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Simpele Lijnzaad & Amandelmeel CrackersSimpele Lijnzaad & Amandelmeel Crackers Suikervrije Appelcake met AmandelmeelSuikervrije Appelcake met Amandelmeel Suikervrij Bananenbrood met Appel & SpeculaasBananenbrood met Appel en Speculaas Koolhydraatarme en glutenvrije broodjes van amandelmeelVezelrijke Bolletjes van Amandelmeel & Psyllium vezels

Categorie: Brood & Crackers Tags: amandelmeel, amandelmeel crackers, chiazaad, crackers met chiazaad, crackers met zeewier, italiaanse kruiden, zeewier, zeewierenpoeder

Vorig bericht: « 10x de lekkerste gezonde soep recepten
Volgend bericht: Chocolade Smoothie Bowl met Kokosmelk »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Phily zegt

    5 november 2016 om 10:50 am

    Waar koop je de zeewierpoeder?

    • Saskia zegt

      5 november 2016 om 8:04 pm

      Bij de biologische/natuur winkels, of online!

    • Jolanda zegt

      8 november 2016 om 2:09 pm

      Hi Phily,
      Ik zou gewoon zeewierflokken kopen, bij de bio-winkel, en die even malen in een koffiemolen. Maar als je fijne vlokken koopt, kun je die er natuurlijk ook gelijk in doen. Ik vind gedroogde “Salade du Pêcheur” met nori, zeesla en dulce erg lekker.

  2. Katja zegt

    7 februari 2017 om 5:29 pm

    Beste,
    Hoe zou ik het amandelmeel kunnen vervangen? Ik ben nl allergisch voor allerlei noten, waaronder amandelen.
    Ik gok zelf op gemalen havermout. Maar dan zit er wel graan in uiteraard.

    • Saskia zegt

      8 februari 2017 om 1:38 pm

      Hallo Katja, je kunt inderdaad havermeel proberen. Maar kastanjemeel of tijgernotenmeel zou je ook kunnen proberen als je voor graanvrij wilt gaan!

  3. Dorien zegt

    21 april 2017 om 9:40 am

    Ik maak ze regelmatig! Super makkelijk en errrrrg lekker! Ik druk trouwens het deeg gewoon met de vingers plat op de bakplaat 🙂 gaat ook prima.

    • Saskia zegt

      24 april 2017 om 8:05 am

      Goed om te horen, Dorien!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact