• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact
  • Gratis

Zelfgemaakte Amandelpasta met Kokos (geroosterd!)

14 maart 2018 6 Comments

Zelfgemaakte Amandelpasta met Kokos

Zooo ontzettend lekker! Deze zelfgemaakte amandelpasta is misschien wel mijn nieuwste obsessie. Helemaal in combinatie met kokos. Ik rooster de amandelen en kokos eerst even in de oven, zodat de smaken optimaal tot hun recht komen. En dan is het een kwestie van de keukenmachine aan, en gaan! Je maakt een potje zelfgemaakte amandelpasta al binnen 20 minuten… en het merendeel van die tijd heb jij je handen vrij om iets anders te doen! Hij is heerlijk op een zelfgemaakte cracker of op een goede volkoren spelt- of desemboterham, als dip voor rauwkost en fruit. Of, als lekkere topping over jouw warme havermoutje.

Je kunt variëren met meer of minder zout. Je kunt zelfs extra smaakmakers zoals een snufje vanillepoeder en kardemom toevoegen. Maar dat hoeft allemaal niet! De basis is gewoon een onbewerkte amandel is zijn vliesje. Ik koop deze graag in zakken bij de Lidl (prima betaalbaar), of bij de notenboer op de markt. De kokos chips vind je in de meeste ruime supermarkten wel, maar kijk dan even in het healthy food schap. 😉 Je zou eventueel ook amandelrasp (schaafsel) kunnen gebruiken, maar die is lastig te roosteren, omdat hij supersnel verbrandt.

Zelfgemaakte Amandelpasta met Kokos

Zelfgemaakte Amandelpasta met Kokos

Benodigdheden: oven, keukenmachine, spatel

Bereidingstijd: 20-25 min.

voor een klein potje van ongeveer 150 ml

  • 200 g amandelen, onbewerkt
  • 40 g kokos chips (ook wel kokos flakes genoemd)
  • 1 el kokosolie
  • 1/4 tl (Himalaya) zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de amandelen over de bakplaat en rooster deze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Voeg dan de kokos toe aan de bakplaat, en bak deze nog 3-4 minuten mee. Controleer of de kokos chips mooi goudbruin worden, en haal ze op tijd uit de oven. De kokos kan namelijk snel verbranden, en dat is dan weer minder lekker!
  4. Doe de geroosterde amandelen en kokos chips in de keukenmachine (met S-mes). Voeg de kokosolie en het zout toe. Laat de machine ongeveer 5 minuten draaien, en zet hem gedurende het malen met regelmaat even stil. Gebruik een spatel om de ingrediënten richting het mes te vegen, en zet de machine dan weer aan. Afhankelijk van jouw machine duurt het 5 tot 7 minuten tot je een mooie gladde pasta hebt.
  5. Zorg voor een schoon potje, en giet de zelfgemaakte amandelpasta hierin. Je kunt de pasta ongeveer een weekje bewaren.

Geniet van je homemade nutbutter! Meer lekkere spreads vind je uiteraard ook in mijn kookboek!

Liefs,

Saskia

PS. Ik krijg altijd veel vragen over welke apparatuur ik zelf gebruik. Ik gebruik momenteel deze keukenmachine van Kenwood. Maar een Magimix kan ik ook zeker aanraden, en ook de Philips is best oke! 😉 Een machine met minimaal 1000W is wel fijn als je veel werkt met noten en gedroogd fruit.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!)Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!) Simpele Spelt Tortilla's van Volkoren SpeltmeelSimpele Spelt Tortilla’s van Volkoren Speltmeel Suikervrije Chocoladepasta met Avocado & Verse DadelsSuikervrije Chocoladepasta met Avocado Baba Ganoush, aubergine dip met AmandelpastaBaba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta

Filed Under: Baby & Peuter, Brood & Crackers, Vegan Tagged With: amandel kokos pasta, amandelpasta, broodbeleg, kardemom, keukenmachine, kokosolie, notenpasta, vanillepoeder, zelgemaakte amandelpasta, zelgemaakte notenpasta, zout

Previous Post: « 10 tips tegen een schommelende bloedsuikerspiegel
Next Post: Smoothiebowl met bramen en kokosmelk kefir »

Reader Interactions

Stop jouw strijd met eten: download de gratis training en hoe je breekt met eetbuien, overeten en emotie eten! 

Comments

  1. Griet says

    17 maart 2018 at 8:54 am

    Dank voor het recept, eentje om nu meteen te maken.

    Beantwoorden
  2. Ingrid says

    17 maart 2018 at 5:42 pm

    Ik heb de amandelen uit mijn broers tuin, zal ze eerst moeten kraken, maar fijn recept

    Beantwoorden
  3. lydie Van Bommel says

    18 maart 2018 at 9:33 pm

    vind het ook een leuk recept echter ik kocht laatst voor een recept te maken amandelpasta in de natuurwinkel en nu weet ik niet waarvoor je de rest van de pot voor kan gebruiken ben hier niet zo vertrouwd mee dank voor tips?

    Beantwoorden
    • Saskia says

      21 maart 2018 at 9:56 am

      Lekker om op een crackertje te smeren, of op een stukje appel, als snack. Ik doe ook weleens een likje amandelpasta in een dadel, voor de zoete trek. Maar je kunt amandelpasta ook door je havermoutpap verwerken bijvoorbeeld!

      Beantwoorden
  4. Ans says

    5 mei 2019 at 11:19 am

    Vraag. Het lijkt me heerlijk! Bedoel je de noten mét vliesje? Je schrijft dat het een week te bewaren is, ik eet dit nooit in een week op. Is het desnoods in te vriezen, heb je dat al eens geprobeerd?

    Beantwoorden
    • Saskia says

      10 mei 2019 at 4:52 pm

      Ja, ik gebruik ze met vliesje. Ik heb het niet eerder geprobeerd in te vriezen, maar heb wel gemerkt dat je het ook wel iets langer kan bewaren. Meestal blijft het zo 2 a 3 weken goed in een goed afgesloten pot!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, kookboekauteur en mindset coach. Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Lees verder

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Makkelijk zoeken

  • Baby & Peuter
  • Blog
    • Eetdagboeken & Voorbeeldmenu's
    • Reviews
    • Tips & Tricks
  • Brood & Crackers
  • Desserts
  • Feestinspiratie
  • Gezonde Salades
  • Hoofdgerechten
  • Soepen
  • Suikervrij drinken
  • Suikervrij Lunchen
  • Suikervrij Ontbijten
    • Gebakken Havermout
    • Pannenkoeken
  • Suikervrije Tussendoortjes
    • Bliss Balls
    • Cake & Bananenbrood
    • Koekjes
    • Muffins
    • Repen
  • Vegan

Copyright © 2019 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
close

Download de gratis online training "Af van eetbuien & emotie eten"

x
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.