• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Meerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen

14 mei 2017

Meerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen

Speciaal voor deze hele bijzondere zondag bakdag: een lekker meerzaden bonkje. Een plakje van dit stevige zoete aardappel brood kan eigenlijk altijd: als lunch, ontbijt of tussendoortje! Ik vind hem zelf erg lekker met suikervrije pindakaas, zachte geitenkaas, harde Goudse kaas of gewoon een likje roomboter. De plakjes lijken misschien wat klein, maar ze vullen erg goed. Met een broodje kan je dus wel even vooruit!

Het brood is helemaal glutenvrij en vegan, mits je glutenvrije havermout gebruikt. Er zitten dus ook geen eieren in! Als bindmiddel gebruikte ik arrowroot, dat je kunt kopen in de natuurwinkel. Dit maakt het een stevig en compact brood, wat niet uit elkaar valt. Hou je niet zo van de textuur van gedroogde vijgen? Vervang deze dan gewoon door rozijntjes. Easy peasy. Dit broodjes is lekker!

Heb je ook weleens deze muffins gemaakt met zoete aardappel? Die zijn ook erg lekker! Sowieso ben ik wel fan van de oranje knol, kijk maar eens naar deze fijne lijst…

Meerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen

Meerzaden Zoete Aardappel Brood met Vijgen

Voor een klein brood

  • 200 gram zoete aardappel
  • 60 gram havermeel (of fijngemalen havermout)
  • 70 gram boekweitmeel
  • 45 gram arrowroot
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 50 gram sesamzaad
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 60 gram pompoenpitten
  • 90 gram gedroogde vijgen, fijngehakt
  • 1 eetlepel havermout, als topping

Instructies

  1. Schil de zoete aardappel en stoom deze gaar in een stoommandje in een pan kokend water.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  3. Meng de zoete aardappel vervolgens in een keukenmachine met het havermeel, boekweitmeel, arrowroot, baking soda, appel cider azijn en zout. Schep dan met de hand de zaden, pitten en vijgen door het beslag.
  4. Doe wat boekweitmeel op je handen en vorm een broodje van het deeg. Leg dit op een met bakpapier bekleed ovenrooster.
  5. Strooi wat havermout over het broodje. Bak het brood in ongeveer 40-45 minuten gaar. Laat het goed afkoelen voor je het aansnijdt.

Ga jij aan de slag met dit zoete aardappel brood? Ik ben benieuwd of het in de smaak valt! Laat vooral je vragen en reacties achter onder dit artikel, bij de comments, of via mijn social media kanalen.

Bak ze allemaal op deze fijne moederdag!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Krokante Chiazaad en Boekweit CrackersKrokante Chiazaad & Boekweit Crackers Gistvrij Speltbrood uit de ovenGistvrij Speltbrood uit de Oven Zelfgebakken Lijnzaad Brood zonder GistZelfgebakken Lijnzaad Brood zonder Gist Glutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de OvenGlutenvrij Brood van Tijgernotenmeel of Chufameel uit de Oven

Categorie: Brood & Crackers, Vegan Tags: appel cider azijn, arrowroot, baking soda, boekweitmeel, brood, havermeel, havermout, lijnzaad, meerzaden, pompoenpitten, sesamzaad, vegan, zoete aardappel, zoete aardappel brood, zonnebloempitten

Vorig bericht: « 10 X de lekkerste suikervrije recepten met cacao
Volgend bericht: Review Vegan, de Favoriete Recepten uit Kyra’s Kitchen »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Francis zegt

    5 juni 2017 om 8:43 pm

    Lekker maar het is me niet helemaal duidelijk op hoeveel graden de oven moest. Heb een beetje gegokt.

  2. Ann zegt

    1 november 2017 om 7:45 pm

    Op hoeveel graden moet de oven?

    • Saskia zegt

      6 november 2017 om 1:00 pm

      Op 175 graden! Ik zal het even toevoegen in het recept. Dankjewel voor je vraag. 😉

  3. maria zegt

    24 september 2018 om 4:49 pm

    Ik heb niet zo veel kook ervaring, mag ik iets meer instructies over hoe ik een aardappel gaar moet stomen, hoelang duurt dat en hoe moet hij voelen. En hangt hij dan echt boven het water?

    • Saskia zegt

      24 september 2018 om 5:46 pm

      Schil de aardappelen en hak ze in blokjes. Doe ongeveer 3 dl. water in een ruime pan, zet het stoommandje erin.
      Leg de aardappelen in het stoommandje, sluit de pan af met een deksel, en laat de aardappelen in 15-25 min gaar worden. (Hoe groter de blokjes aardappel hoe langer het duurt). Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.

  4. Jolande zegt

    27 maart 2019 om 12:34 pm

    Ik begrijp niet dat er totaal geen vocht bij moet het is gewoon niet te mengen zo!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact