Zaterdagochtend. Echt zo’n ochtend om lekker uitgebreid te ontbijten! Maar goed, voordat we heerlijke havermout pannenkoekjes bakken, beginnen we de ochtend met een echte vitamine boost. Een boerenkool smoothie met blauwe bessen.
Heb jij de truien al gezien met het woord “kale” erop? Yup, dat is het Engelse woord voor onze oude vertrouwde groene wintergroente. Boerenkool is alweer een lange tijd hip en happening, en dit is niet voor niets. Het wordt in Nederland op grote schaal verbouwd en zit boordevol essentiële vitamines en mineralen. Je zou het niet zeggen, maar er zit zelfs meer vitamine C in boerenkool dan in sinaasappel! Boerenkool is zeker niet alleen lekker in een ouderwetse stamppot. Ik maak er geregeld smoothies mee, om wat extra groenten binnen te krijgen.
Je kunt de smoothies drinken als aanvulling op je eetpatroon, maar ook gebruiken om een maaltijd (bijvoorbeeld je ontbijt) mee te vervangen. Dit is zeker als je wilt afvallen een goede keuze. Door de boerenkool te combineren met een mengsel van zoete bessen en een banaantje krijgt de smoothie een fris en fruitige smaak en een mooie paarse kleur! Zorg ervoor dat je de smoothie lang genoeg laat draaien op een hoge snelheid, zodat de smoothie mooi glad is. Een smoothie met stukken kool erin, is echt niet lekker. Trust me.
Bessen & Boerenkool Smoothie met Kokoswater
voor 500 ml smoothie
- 200 ml kokoswater (of regulier water)
- 2 handjes verse boerenkool
- 1 kopje gemengde bessen (bv. uit de diepvries)
- 1 banaan
- sap van een halve citroen
- (optioneel) 1 eetlepel bijenpollen
Giet het kokoswater in de blender en voeg de boerenkool toe. Laat de boerenkool even op hoge snelheid fijnmalen. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe en meng tot een gladde smoothie.
Meteen serveren voor een echte vitamine-boost!
Hoe eet of drink jij boerenkool het liefst? Ik ben benieuwd! Laat vooral jouw reactie achter bij de comments. En ben je ook fan van deze smoothie, deel je foto dan vooral op social media met #blijsuikervrij.
De smoothie is heerlijk hoor, maar ik kreeg een soort gelei-achtige structuur i.p.v. een gladde drank? Misschien te lang laten blenderen?
Hallo Erwin, dat is een goede vraag! Heel eerlijk gezegd heb ik daar nog nooit last van gehad! 😉 Te lang blenden klinkt als een plausibele oorzaak, en misschien heeft het iets met het bevroren fruit te maken, en helpt het om het eerst een beetje te laten ontdooien?