Happy new year! Happy new you?
Ik zou bijna een nieuwe categorie kunnen beginnen: Sappen. Aangezien ik de juicer steeds vaker uit de kast haal, ga ik langzaamaan ook steeds meer genieten van de groene (of oranje) sapjes. Door de juiste combinatie van groente en fruit zijn de sapjes lichtzoet, erg lekker, en zitten ze vooral vol met fijne stofjes.
Ok, er mogen eerlijk gezegd nog wel wat zwangerschapskilootjes af. Ik geef het toe! De komst van de feestdagen hielp daar natuurlijk helemaal niet bij. Zo gingen we van de pepernoten naar de overdaad aan kerstdiners. Het juicen zorgde er in ieder geval voor dat ik me fit en vitaal voelde. En dat is zeker een mooie tegenhanger van moe, lusteloos en verlangend naar nog meer suiker. Laten we wel wezen, zeker op die dagen dat de baby veel huilt, of de nachten gebroken zijn, is dat fitte gevoel een zegen!
Dit sapje is uitermate geschikt voor iemand zoals ik: Iemand die het liefst alleen de roosjes van de broccoli eet bij de avondmaaltijd (zoals bijvoorbeeld in deze geweldige broccolitaart met een bodem van amandelen). Je kunt namelijk de stam van de broccoli schillen, en deze is dan perfect om te gebruiken in je groene sapje. Ook de stam zit namelijk vol met goede voedingsstoffen. Zo gooi je een stuk minder weg. Let’s juice!
Broccolisap met Sinaasappel
voor 2 glazen
- de stam van één stronk broccoli
- 1 handsinaasappel
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 komkommer
Schil de stam broccoli met een dunschiller, en pel de sinaasappel. Stop vervolgens alle ingrediënten in de juicer of sapcentrifuge.
Geef een reactie