De granaatappel, bom van vitamine C
“Het sap van de granaatappel werd in het oude China gezien als geconcentreerde levenskracht die voor onsterfelijkheid kon zorgen.”
Dat de granaatappel gezond is, wist je misschien al. Naast de grote hoeveelheid vitamine C die de vrucht bevat, zit deze ook vol met kalium en polyfenolen. Polyfenolen (ook wel te vinden in rode wijn), beschermen tegen vrije radicalen en beschermen zodoende tegen hartaandoeningen, kanker en Alzheimer. Verder zegt men dat de granaatappel een ontstekingsremmende werking heeft en de veroudering van de huid tegen gaat.
De granaatappel is ideaal in combinatie met spinazie in de groene smoothie! De vitamine C uit de granaatappel zorgt er immers voor dat het ijzer uit de spinazie beter door je lichaam wordt opgenomen. Ik ontdekte dat de granaatappelpitjes in sommige supermarkten gewoon in de diepvries te vinden zijn. Dus kun je de granaatappel in elk seizoen eten, en zo in je blender gooien. Snel én gezond!
Friszoete Groene Granaatappel Smoothie
voor één groot smoothieglas, of twee kleine glaasjes
- 150 ml koud water
- 1 handje verse gewassen spinazie (of een blokje spinazie uit de diepvries)
- 1 kleine peer, in stukjes
- stukje komkommer, ongeveer 4 cm
- 5 eetlepels granaatappel pitjes (eventueel uit de diepvries)
Laat de ingrediënten op hoge snelheid draaien in de blender tot het een redelijk gladde vloeistof wordt. Vanwege de granaatappelpitjes houdt de drank enigszins textuur.
Geniet met aandacht! (Niet te snel drinken, dus! Vergeet niet te “kauwen” om de vertering te bevorderen)