Maak jij nog weleens sap? vroeg iemand mij laatst. Ja hoor, geregeld! Als verfrissend tussendoortje, of als kickstarter van de dag. Alleen deel ik niet zo vaak meer recepten voor sap, omdat ik altijd het idee heb, dat mensen die niet meer nodig hebben. 🙂 Als je een slowjuicer hebt, weet je inmiddels vast wel hoe je een lekker sapje moet maken, toch? Nou, mocht dat niet het geval zijn: hierbij op verzoek nog een favoriet sapje, de Glowing Green Juice, gebaseerd op een sapje van de Amerikaanse voedingsdeskundige Kimberly Snyder.
Je kunt van de ingrediënten in dit sapje namelijk ook onze favoriete groene smoothie maken, je moet dan alleen nog een banaan toevoegen! Het recept voor die smoothie vindt je met al z’n details hier. Ik maakte deze smoothie jaren geleden ook al, en het blijft een favoriet in ons huis. Het zijn, op de één of andere manier toch de ingrediënten die we meestal wel in huis hebben. Al geef ik toe, dat we hem vaker zonder de romaanse sla (of little gem) maken.
Een kleine tip: Eigenlijk alle groene sapjes zijn een stuk lekkerder met citroen. Dat maakt ze lekker fris, zonder dat je ze vol hoeft te stoppen met zoet fruit.
Glowing Green Juice
oor 1 groot, of 2 kleine glazen
- 1 grote zoetzure appel
- 3 handen spinazie
- 1/2 stronk romaanse sla, little gem
- 2 stengels bleekselderij
- 1/2 citroen
Was alle ingrediënten goed en verwijder de schil van de citroen. Juice dan alle ingrediënten tot en lekker frisgroen sapje. Roer het goed door voor je het opdrinkt.
Je kunt het sap ook invriezen en voor een later moment bewaren, mocht je meteen een grotere hoeveelheid willen bereiden.
Heb jij ook een slowjuicer, en wat zijn bij jou de favoriete ingrediënten als je zelf sapjes maakt? Ik ben benieuwd!
Liefs,
Saskia