Juice on. In de week van de boeklancering gebeurde het natuurlijk. Ik werd ziek. Hoe kon het ook anders? Ik was al een week thuis met een zieke peuter. Ze noemen het ook wel gewoon “de herfst op het kinderdagverblijf”. En ja, dat gaat pas weer over als de nachtvorst komt, want die maakt korte metten met al die rondvliegende bacillen. Ik wilde me zo graag fitter voelen, maar ik was te gestrest, te druk met van alles en nog wat en eerlijk gezegd veel te weinig bezig met zorgen voor mezelf. Ik besloot er een punt achter te zetten en startte hier: met een sapje. Een fijne green juice met bladselderij en peer.
Die bladselderij kocht trouwens ik om door deze erwtensoep te roeren, maar ik had geen idee wat ik er verder mee moest. Ik trok dan ook mijn slowjuicer maar weer eens uit de hoek, en gooide de groene blaadjes erin. Wat maken jullie graag met selderij?
Ik was blij! Een instant boost. Als ik al een tijdje geen sapje heb gemaakt, vergeet ik altijd weer hoe fijn ze zijn voor een goede gezondheidsboost. En het geeft me ook een bom energie. Fijn. Het was precies wat ik nodig had!
Hoe ik het sapje met bladselderij maakte, wilde ik jullie niet onthouden! Gebruiken jullie de juicer vaak? Ik ben benieuwd!
Green juice met Bladselderij & Peer
voor 2 kleine glazen
- 1 komkommer
- 3 handjes baby spinazie
- 1 citroen
- een klein handje (blad) selderij (ook wel snijselderij genoemd)
- 1 rijpe peer
Was de komkommer, spinazie en bladselderij. Schil de citroen.
Hak de peer en komkommer in stukken. Zet dan de juicer aan en voeg geleidelijk alle ingrediënten toe.
Je kunt het sapje het beste meteen opdrinken, dan geniet je van zoveel mogelijk vitaminen en mineralen. Wil je het sapje een dag later pas nuttigen, of heb je wat over, dan kun je het ook altijd invriezen. Ik doe dit in een glazen fles.
Meer lekkere saprecepten en andere drankjes vindt je hier.
Liefs,
Saskia
Geef een reactie