Als alle foodblogs vollopen met Sinterklaasrecepten, doe ik iets heel anders. Ik ga voor een recept met de nodige vitamines. Als we in deze feestmaand op visite gaan, moeten we er allemaal aan geloven; een overdaad aan lekkernijen, met óf zonder suiker!
Hoe dan ook, juist thuis kun je er dan voor zorgen dat je jouw mogelijk wat slechtere eetpatroon aanvult met de nodige voedingsstoffen, door je lichaam een boost te geven met een groentesapje! Groene sappen zijn erg populair, en al hoewel ik normaal meer van de smoothies ben (om ook de voedingsvezels te bewaren!), zijn sapjes soms ook erg lekker. En de hoeveelheid voedingsstoffen uit groente en fruit die je dan binnenkrijgt is best imponerend!
De basis voor groentesap is bladgroente. Ik gebruikte spinazie, omdat het, net als boerenkool, hoog scoort qua voedingswaarde maar iets milder is qua smaak. De komkommer is lekker dorstlessend, en voor een zoetje koos ik fruit dat in december goed te verkrijgen is. Je kunt met de hoeveelheid mandarijntjes variëren, om zo het sap zoet of juist minder zoet te maken. Dit is een perfect recept voor mensen die de groene sapjes niet gewend zijn. Want schroom niet, de fruitsmaak overheerst!
Ben je echter een groene sapjes freak? Ga dan voor wat minder mandarijntjes!
Wil je het écht goed doen, drink het sap dan op de lege maag, dus vóór de maaltijd. Dan worden de voedingsstoffen het best opgenomen. En onthoud, vers is altijd het beste!
Bottoms up!
Groen December Sapje met Mandarijntjes
nodig: een juicer of sapcentrifuge
ingrediënten voor ongeveer 350 ml:
- één flinke hand spinazie
- 1/2 komkommer
- 1 peer
- 2 of 3 mandarijntjes (naar smaak)
Was de spinazie, komkommer en peer goed. Ontdoe de peer van het klokhuis. Haal vervolgens de schil van de mandarijntjes. Stop alle ingrediënten achter elkaar in de juicer/centrifuge. Even goed roeren, en klaar is kees!
Geef een antwoord