Normaliter maak ik groene smoothies met water en, met enige uitzondering, met kokoswater. Ik hou van die boost van verse groenten met het zoete fruit.Vanochtend had ik gewoon zin in niets anders. Ik blende een perfecte groene smoothie, maar dan met sojamelk. Perfect voor wat meer eiwitten. En hij smaakte heerlijk vol en romig!
Goede sojamelk is hoe dan ook een bron van hoge kwaliteit eiwitten, vezels en mineralen. Daarnaast is sojamelk vetarm en bevat het geen cholesterol. Aangezien studies tegenwoordig ook negatieve effecten van reguliere sojamelk hebben aangetoond (zoals impact op hormoonbalans en negatieve gevolgen voor je weerstand) drink ik alleen maar sojamelk van niet-genetisch gemanipuleerde sojabonen. Alleen dan kan ik er voor mijn gevoel zorgeloos van genieten.
Uiteraard kun je de smoothie ook met amandelmelk of havermelk maken. Controleer wel altijd de verpakking, aan veel reguliere sojamelk en amandelmelk wordt toch nog glucose-fructosestroop, of een andere variant van geraffineerde suiker toegevoegd. Zelfs als er heel groot “ongezoet” op staat!
Wil je eens een smoothie met hennep melk proberen? Bekijk dan vooral dit recept.
Groene Sojamelk Smoothie
voor 2 glazen
- 200 ml sojamelk (ongezoet en niet genetisch gemanipuleerd)
- 3 handjes boerenkool (wees vooral niet te zuinig!)
- 1 grote stengel bleekselderij
- 8-10 frambozen
- sap van 1 (pers-) sinaasappel
- 1 banaan
Mix de ingrediënten in een blender en maal op hoge snelheid tot een gladde smoothie. Je kunt hem het beste meteen opdrinken, maar heb je een restje over kun je dit ook eventueel een dag in de koelkast bewaren.