Ok, ik geef toe: matcha is misschien zo puur niet ontzettend lekker. Ik krijg dan ook vaak de vraag of ik het echt wel drink. Ehm, ja! Maar misschien niet zo vaak meer op de traditionele manier. Ik heb mijn manier gevonden om matcha te drinken, en dan vooral omdat ik er zo lekker scherp en kwiek van word. Ik verwerk het bijvoorbeeld in mijn smoothies, ontbijtjes of ik verstop het in mijn bliss balls. En een matcha latte? Die maak ik graag met kokos & rijstmelk, want dat is van nature al een beetje zoet. En dat is fijn, dan is extra zoetstof dus niet per se nodig!
Hieronder vind je het simpele receptje voor mijn matcha latte. En yes, de kwaliteit van je ingrediënten is daarbij ontzettend belangrijk. Er zijn namelijk verschillende soorten matchapoeder in omloop. Sommigen zijn mooi diep en helder groen, dat is de matchapoeder van goede kwaliteit. Andere varianten zijn wat grauwer en fletser van kleur; Dit is vaak ook de variant die je bij de goedkopere supermarkten vindt. En nee, die kun je qua smaak écht niet vergelijken met de duurdere merken, helaas. Sommige varianten hebben bijvoorbeeld een “cooking grade” label gekregen; dit betekent dat je er mee kunt bakken, maar beter geen kopje matcha van kunt zetten. Om een goede kop matcha te zetten, is deze kwaliteit groene thee poeder echt minder geschikt.
Matcha Latte met Kokos Rijstmelk
per persoon
- 1/4 – 1/2 tl matchapoeder, bijvoorbeeld de Uji Midori
- 2 el water
- 200 ml kokos rijstmelk
- snufje vanillepoeder of kaneel
- optioneel: lepeltje yacon siroop (of ahornsiroop)
- Meng de matchapoeder met een klein beetje water totdat je een mooi gladde pasta hebt.
- Verwarm de kokos rijstmelk in een pannetje op het vuur en voeg naar smaak een snufje vanillepoeder of kaneel toe. Eventueel kun je de melk een beetje opschuimen met en een melk-opschuimer, maar deze melk schuimt niet ontzettend goed. (Wil je een meer schuimende melk hebben, probeer dan ook eens havermelk!)
- Roer dan de matchapasta door de melk en roer goed door.
- Giet de matcha latte in een mooi glas en breng eventueel op smaak met een lepeltje yacon.
Geniet ervan!
Liefs,
Saskia