Ik was een tijdje terug uitgenodigd voor een pers-event met paprika’s. Leuk! Koken met paprika! Althans, de kids dan, want het was een evenement speciaal voor kinderen. De altijd vrolijke 24 Kitchen-chef Hugo Kennis ging de uitdaging aan om alle kinderen paprika te laten eten. En dat dan ook nog eens in het ultieme kidsproof restaurant “Leuk!” in Bussum. Ik ging met zoveel paprika’s naar huis, dat we er spontaan paprika sap van maakten. Volgens mijn peuter moest het per se in de slowjuicer!
Dat event startte overigens met een overheerlijke smoothie van paprika, met mango en banaan. Wedden dat je kids die wel lusten? Stiekem vond ik dat er in de versie in het restaurant nog nét iets te veel stukjes zaten. Dus ik zou zeggen, zorg dat je deze smoothie goed glad blend, want er zullen altijd kids zijn die die gekke stukjes paprika in de smoothie niet willen… 😉
Tijd voor paprika – Kidsproof recept ideeën
Wil je je kids meer paprika laten eten? Dan heeft Hugo met ons de volgende leuke ideetjes gedeeld. De kinderen gingen vrolijk met onderstaande ideeën aan de slag.
1. Paprika Bloem
Laat je kids de paprika uithollen en snijd er dan horizontaal een mooie schijf tussenuit. Hier bak je vervolgens een eitje in. Leg er mooie blaadjes spinazie (of andere sla) omheen als blaadjes, en klaar is je paprika bloem! Hier zie je hoe dat er precies uit ziet.
2. Halloween Paprika
Hol de paprika uit en snijd er een eng gezichtje uit, net zoals ze dat bij de Halloween pompoenen doen. Vul de paprika vervolgens met jouw kids favoriete gezonde spaghetti, of maak deze met gehakt.
Verder aten wij tijdens het event nog een lekkere paprika soep, paprika pannenkoekjes, muffins met paprika en paprika ijs! Wie wist dat die Hollandse groente zo lekker veelzijdig was? 🙂 Bij thuiskomst maakte ik met mijn peuter met een deel van de paprika’s deze gek gekleurde juice. De rest aten we als snackreepjes tussendoor met wat hummus of verwerkten we in deze lekkere romige ovenschotel.
Perfect Paprika Sap, Slowjuice van Paprika
voor 3 glazen paprika sap
- 3 grote oranje paprika’s
- 1 komkommer
- 3 stengels bleekselderij
- 2 rode appels
Maak alle ingrediënten goed schoon en verwijder het kroontje van de paprika’s. Maak dan sap van de ingrediënten door gebruik te maken van een slowjuicer of sapcentrifuge. Drink de vitamientjes meteen op, of vries het sapje in!
Wat zijn jouw favoriete recepten met paprika’s? En heb je weleens eerder sap of een smoothie gemaakt van paprika? Ik ben benieuwd!
Wat leuk!! Vooral die “bloem”
Je hebt een leuke blog, volg je op twitter.
Blijf doorgaan
Gr, Mirjam
Leuk dat je me volgt, Mirjam! Uiteraard ga ik door. 🙂
Ik maak weleens een sapje met paprika erdoor, meestal doe ik er dan bospeen, venkel en een paar appels bij. Ik doe het voor mijn gezondheid en het smaakt ook wel alleen merk ik dat mijn maag minder blij is met rauwe paprika, gekookt/gestoofd heb ik er geen last van. Vanavond een lekker soepje gegeten ook met paprika en prei erdoor. Meestal eet ik op zaterdag een maaltijdsoep, zo klaar en het smaakt altijd. Ook gebruik ik graag paprika’s in een bonenschotel.