In de winter zijn er van die kille dagen dat je het liefst de verwarming opdraait en je op de bank nestelt. Ik heb het vooral als ik bijvoorbeeld een lange wandeling in de kou heb gemaakt. Dan kom je thuis, rode wangetjes, gooi je je schoenen uit en warm je jezelf het liefst op met een fijne warme chocolademelk. Ja, thee is ook erg lekker (ik kan niet genoeg krijgen van thee; groene, zwarte, witte en kruidenthee). Maar soms wil je gewoon wat anders! Toch?
Waarom niet eens een suikervrije warme chocolademelk met Maca maken? Ja, natuurlijk smaakt hij heel anders dan de oplosbare “suikerbom” nesquick choco… Maar in deze versie zitten, naast de verkwikkende pure cacao, ook nog eens een hoop gezonde ingrediënten. Hij verkwikt meer dan een kop koffie! Dit schrijft Pauline Hanuise erover op de health-site van Mind Body Green, waar dit recept vandaan komt.
Benieuwd naar Maca? Het is een poeder, gemaakt van een knolgewas, met een regulerende werking. Zo schijnt het te helpen om de hormoonspiegel in balans te brengen, de bloeddruk en bloedsuikerspiegel te reguleren. Je vind het bij de meeste natuurwinkels, of in de “superfood” hoek van de uitgebreidere supermarkten. Heb je niets met Maca? Dan kun je het ingrediënt uiteraard ook gewoon weglaten.
Je maakt de suikervrije warme chocolademelk in slechts een paar minuutjes.
Suikervrije Warme Chocolademelk met Maca
per kop
- 200 ml (ongezoete) amandelmelk
- 1 flinke theelepel (rauwe) cacaopoeder
- een mespuntje maca
- een snufje kaneel
- naar smaak: een paar druppeltjes stevia (ik gebruik de druppels van Lucovitaal)
Warm de melk op, bijvoorbeeld door het in een pannetje op het vuur op te warmen. Als het enigszins borrelt, roer je de maca en cacao er goed doorheen. Voeg naar smaak een snufje kaneel en een paar druppeltjes stevia toe.
Geef een antwoord