Echt veel lekkerder dan verwacht: een zelfgemaakt sapje met venkel! En aangezien de venkel momenteel in het seizoen is, kun je grote venkelknollen vinden in de supermarkt. Dit sapje staat ook wel bekend als een lever detox sapje. En dat komt vooral door de venkel, een gezonde krachtpatser die wel wat meer aandacht verdient. Ik maakte deze venkel juice met komkommer, appel en citroen. Erg verfrissend!
Venkel schijnt de lever te kunnen ondersteunen bij het uitscheiden van gifstoffen. Dit komt voornamelijk door het stofje anethol, dat de venkel ook z’n anijs-achtige smaak geeft. Het helpt ook bij de aanmaak van moedermelk (mocht je bortsvoeding geven) en het kan je darmen tot rust brengen. Fijn! Daarom schijnt venkelthee ook zo goed voor je te zijn…
Maar, ik geef het toe: venkel toevoegen aan mijn maaltijden heb ik tot op heden nog niet echt vaak gedaan. Daarom vind ik dit een makkelijk recept om het wat vaker toe te voegen aan mijn eetpatroon. Ik maakte recentelijk wel deze lekkere salade met venkel en sinaasappel. Dat is zeker ook een aanrader!
Venkel Juice met Komkommer, Appel en Citroen
voor ongeveer een halve liter sap
- 1 grote venkelknol
- 1 hele komkommer
- 1 rode appel, of groen, voor minder zoet
- 1 citroen
Schil de citroen en was de venkel, komkommer en appel. Snij alles in grove stukken en verwijder de harde kern uit de venkel.
Voeg de stukken dan stuk voor stuk toe aan de slowjuicer of sapcentrige. Roer het sapje door, en voilà, je venkel juice is klaar!
Het venkel sapje is hier thuis ook goed gekeurd door mijn peuter. Maar het scheelt dat hij mocht helpen in de bereiding ervan… 😉 Dat maakt het allemaal extra interessant! Hoe krijg jij wat extra groenten bij je kids naar binnen?
Ben je trouwens ook benieuwd naar de review van mijn nieuwe slowjuicer? Die vindt je hier.