• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Warme Chocolademelk met Dadels en Hazelnootmelk

15 november 2016

Warme Chocolademelk met Dadels en Hazelnootmelk

Afgelopen weekend was het écht koud. Waterkoud. We gingen een stukje fietsen met Liam voorop de fiets. Mutsen op, handschoenen aan. Met kinderen ga je immers naar buiten, weer of geen weer. We kwamen verkleumd thuis, met koude rode neuzen. Rick opperde dat het wel weer was voor een lekkere warme choco… Ik had er meteen zin in! En alhoewel ik vroeger nog suikervrije chocolademelk maakte met stevia druppeltjes, ben ik nu meer van zoeten met zachte verse dadels. Deze new-and-improved warme chocolademelk met dadels en hazelnootmelk is écht een crowdpleaser. Wij gaan hem hier nog héél vaak maken, deze winter!

Ik maakte de warme choco dit keer met een pak rijst & notenmelk (van Dream, de hazelnoot/amandelvariant met toegevoegde calcium, vitamine B12 en D), maar je kunt uiteraard elke notenmelk gebruiken die je lekker vind. De rijstemelk bevat wel iets aan natuurlijke suikers uit de gegiste rijst. Ik vind de smaak van hazelnoot wel erg goed passen bij de warme choco, dat heeft wel iets weg van nutella! En alhoewel die notenmelk van zichzelf al een fijne smaak heeft, voegde ik toch nog wat extra smaakmakers toe, met een grandioos resultaat. Voor welke fijnproevers en proefhelden maak jij binnenkort deze voedzame en verwarmende herfstdrank?

Warme Chocolademelk met Dadels en Hazelnootmelk

Warme chocolademelk met dadels & hazelnootmelk

voor 2 personen

  • 2 mokken hazelnootmelk
  • 4-5 verse dadels, ontpit (afhankelijk van hoe zoet je de choco wilt!)
  • 1 grote eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 snufje Himalaya zout

Doe alle ingrediënten in een blender en blend het tot een glad geheel. Giet het dan over in een pannetje en warm het op, op een laag pitje. Verdeel de warme chocolademelk dan over de mokken. Je kunt naar smaak nog wat cacaopoeder over de mokken strooien.

Tip 1! Verwarm ook de mokken even voor in de oven of magnetron, dan kun je lekker lang genieten van je mok chocolademelk, en ook goed je handen warmen.

Tip 2! Als je alle voordelen van de rauwe cacaopoeder wilt bewaren moet je de chocolademelk niet aan de kook brengen, maar gewoon uitschenken als deze lekker warm is.

Ga je ook aan de slag met mijn warme chocolademelk met dadels en hazelnootmelk? Dan vind ik dat uiteraard erg leuk om te zien! Plaats jouw foto op Instagram met #blijsuikervrij of tag mij @blijsuikervrij.nl. Of laat weten of het lekker was door onder dit bericht te reageren.

Please note: Dit bericht is niet gesponsord door DREAM.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Warme chocolademelk van kokos-rijstmelkWarme chocolademelk van kokos-rijstmelk Herstellende Choco Proteïne SmoothieHerstellende Choco Proteïne Smoothie Suikervrije Warme ChocolademelkSuikervrije Warme Chocolademelk met Maca Matcha Latte met Kokos RijstmelkMijn favoriete Matcha Latte met Kokos Rijstmelk

Categorie: Suikervrij drinken, Vegan Tags: cacao, cacaopoeder, dadels, hazelnootmelk, kaneel, notenmelk, suikervrije chocolademelk, vanille, vegan, warme choco, warme chocolademelk

Vorig bericht: « Romige ovenschotel met kip, perfecte peutermaaltijd #4
Volgend bericht: Hartige Muffins van Amandelmeel met Groenten »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anne zegt

    15 november 2016 om 8:10 am

    Heerlijk, het is echt weer tijd voor warme chocolademelk. Ik ga er mee aan de slag!

    • Saskia zegt

      18 november 2016 om 8:23 am

      Leuk, Anne! 🙂

  2. Annemieke zegt

    15 november 2016 om 10:21 pm

    Lijkt me heerlijk!

  3. Gieneke zegt

    20 november 2016 om 10:14 pm

    Vanmiddag gemaakt met de hazelnootmelk van Isolabio. Ideaal voorr ons ultieme snackmoment: tijdens een voetbalwedstrijd lekker op de bank. Speculaasjes en mandarijntjes erbij en het feest was compleet!

    • Saskia zegt

      22 november 2016 om 9:26 am

      Oe, wat een lekkernij! 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact